Tornat de Portugal (+ Fotos)

Tot just vaig arribar anit de Portugal, n'estic absolutament encisat, quina meravella de viatge. Tan aprop i tan oblidat a la vegada. Sense cap mena de dubte Lisboa es una ciutat on viuria de bon grat, de fet vaig marxar-ne amb ben poques ganes. Recomano fermament a tot el/la que no hi hagi anat que hoi faci, val la pena. Potser m'ha atret mes a mi pel fet de viure a Dublin, terra de pluja. Retrobar-me amb el sol que feia tant de temps que no veia o notava per Irlanda, passejar per carrers estrets i carrerons encara mes diminuts deixan-t'he perdre embadalit, tot descobrint a cada raco una sorpresa nova; cada indret em recordava temps passats. Portugal, i Lisboa en Particular, es un pais on sembla que no hagi passat el temps, una capital europea que em recorda la infantesa amb els vailets jugant al carrer, la tranquilitat i la calma s'hi respiren a l'ambient. Personalment m'encanten els contrastos i aquesta ciutat n'es plena, contrastos que et sorprenen favorablement. Des de trobar-te gent dormint al carrer (literalment, tal i com veureu a les fotos), passant per les robes esteses penjant d'un fil que toca a terra, barrejant-ho amb un pesic de modernitat que fa l'experiencia fascinant. El barri d'Alfama es un indret on hi passaria hores i hores embadalit contemplant, aixi ho vaig fer pero no les suficients. Tot i que ens certs aspectes pugui semblar com a pais una colonia espanyola (hi ha una enorme quantitat d'empreses espanyoles, a banda de turistes del pais vei i dels Paisos Catalans tambe), la veritat es que cal envejar-los. De debo que mes val que ens deixem estar de convergencies i d'unios, de socialismes i esquerrans i demes collonades tot mirant d'aconseguir la independencia el mes aviat possible, sobretot abans no sigui massa tard. Que ja fa massa anys que fem el borinot i badem massa. En propia carn he palpat que, l'autonomia que ens cal, es la de Portugal. El demes son collonades. Us deixo amb unes quantes fotos del viatge (en tinc gairebe 400 i nomes n'he pogut penjar unes quantes). Un servidor. A Lisboa vora la mar llegint. Altre cop un servidor al monument dels descobridors. Les gitanes El tramvia. Les gitanes 2 El tramvia amunt i avall. Calma vora la mar. Roba estesa pels carrers, n'hi ha arreu.[@more@] Rua do Espiritu Santo. El castell a Sintra. Sintra

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

10 Responses to Tornat de Portugal (+ Fotos)

 1. El dia que desapareixi Spain Portugal ens quedara al costat.
  Els tramvies aquests son la hostia, com a Suissa, que van ser una mica mes llestos i no els van treure mai; ara tots a posar tramvies!
  Deixem-nos estar de collonades!

 2. JosepArnau says:

  Ja es ben cert ja Marc, ara tothom a posar tramvies. Cap a l’Europa de l’Est en molts dels paisos tampoc els van treure (segurament perquestio de calers) i funcionen dia si dia tambe.

 3. Montse C. says:

  Recordo que aquests tramvies de Lisboa fan una ruta molt autèntica per la capital de Portugal.
  Per cert, vas anar a visitar el Cristo Rei??

 4. JosepArnau says:

  Si els tramvies (crec recordar que es la linia 15) recorren la ciutat d’Est a Oest tot connectant la part d’Alfama (zona antiga i preciosa) amb la zona de Betlem. Es una bona ruta.

  El Cristo Rei nomes el vaig veure de lluny, com a republica no estava per massa cristos (es broma, simplement no vaig poder creuar el pont per manca de temps).

 5. Montse C. says:

  Escolta, PP, què vol dir com a republicà…. Deuràs voler dir com a “comunista” no? 😀

  Tothom que conec em diu el mateix: per falta de temps, impossible d’anar a visitar la zona. A mi em va passar el mateix.
  En fi, espero que algú em pugui dir què hi ha exactament a l’altra banda de pont.
  Veig que t’ha agradat molt. Me n’alegro!!

 6. Unmei says:

  Eiss quines fotos mes maques Josep!!!!

  M’entren ganes d’anar a Portugal!!!

 7. eva says:

  Ei Josep!

  Deus haver disfrutat un munt amb el teu esperit aventurer! Si que sembla maca Lisboa, no m’ho pensava pas!!!
  Vaja ciutat de contrastos no?

 8. JosepArnau says:

  M’ho he passat molt be, massa curt i tot… bonic, barat i bo, que mes es pot esperar si a sobre hi ha sol?

 9. Damma says:

  Molt bones les fotos. Haure d’organitzar un viatjet a Lisboa. Vaig estar a Porto fa molt anys, pero Lisboa sembla precios. Quina enveja!

 10. JosepArnau says:

  Lisboa precios a mes a mes per fer fotos es una ciutat genial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *