Des de Lisboa

 

Bé, ja estic a Portugal. Concretament arribava aquest matí a les deu i escaig a Lisboa. La veritat és que de moment n'estic meravellat, fins i tot al punt que m'hi quedaria a viure… Potser és la "saudade" que en diuen aquí, pero en un dia poder contemplar tota l'estona el sol fins que es pon, que aquest sol a mes a mes escalfi en ple mes de novembre i arribar a passar calor i tot. Genial.

Per altra bana avui he estat patejant-me bona part de la ciutat (encara em falta molt pero), es una de les ciutats que m'agraden. Aquestes son les que pots anar amunt i avall carrerejant, ara m'endinso a l'esquerra,entro a dreta i cada cop descobreixes una nova sorpresa. Quin plaer! Sobretot en dels barris de Lisboa, pots donar voltes i mes voltes i a cada una d'elles et quedes meravellat. En poso un exemple. M'he endinsat per un carreró (no m'agrada seguir per on passa tothom ni rutes marcades) fora del comú, deixant de banda els edificis (fantastics, ja en veureu fotos), he parat un momentet i de fons sentia música, fado. Creia que era un disc, com de costum en els bars de casa nostra. De sobte sento la gent aplaudir. Des de la terrassa i des de dins la gent escoltava el dos musics i la veu. Jo he entrat a dins ja que a fora ja no s'hi cabia. Quin lloc més genial… Era ple de llibres, la gent els llegia, mentre els musics cantaven i en acabar la cançó tocaven els aplaudiments.  Al cap d'unes cançons i aplaudiments, el propietari del bar ha anunicat que teníem un escriptor entre els presents i que ens faria unes lectures. No m'he enterat massa ja que quasi tothom reia de tant en tant i jo era dels pocs que no (era l'únic no autócton), tanmateix ha estat un plaer.

 

Bé, ja us seguiré explicant.

 

P.S: Ja he fet algunes adquisicions, un disc de Fado,  el darrer  llibre d'en Saramago Pequenas memórias (si no m'erro nomes deu haver sortit a Portugal i en portugues) i alguna coseta més que no diré.
 

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to Des de Lisboa

 1. Montse C. says:

  Com t’entens amb la gent? Pensa que en català és força fàcil.
  A mi em va agradar molt la capital, Lisboa però quan surts d’aquesta……hi ha per tremolar.
  Que disfrutis 😀

 2. JosepArnau says:

  M.entenc com puc, en catala, castella, mig portuges amb el vocabulari que se i tambe de tant en tant en angles.

  /No sera tant Alexande, no sera tant!
  Dema ja torno

 3. Carles says:

  Voltes més que una baldufa!!

  Salutacions des de Girona.

 4. Damma says:

  Tu de què treballes?

 5. Unmei says:

  Com diu el Ferran: el Josep es el Marco Polo de Catalans a Dublin!!!

  Ja ensenyaras les fotos!!
  Vas comprar vi a porto?

 6. JosepArnau says:

  Es procura voltar tant com es pot, salutacions Carles cap a Girona!

  Damma, aixo de treballar es un dir. No ho faig gaire.

  El vi me’l vaig fotre, em vaig emportar teca, hehehehe Ara ja rumio el proper viatge.

 7. GPO 1916 says:

  Si noi, t’has guanyat el títol de “culo inquieto” dels CAD.

 8. Jo vaig anar a Portugal el 1986 i suposo que haura canviat molt perque llavors allo semblava el tercer mon.
  Crec que hauriem de fixar-nos mes en Portugal.

 9. JosepArnau says:

  La veritat es que no paro no.

  Ha canviat bastant Marc, bastant m’imagino. Es ben cert que cal fixar-nos-hi molt mes del que ho fem.

 10. Montse C. says:

  Això, on serà el proper viatge i quant?
  Vaaaaa, digues!!
  Et recomano que vagis a Egipte: millor a l’hivern que a l’estiu per evitar les grans aglomeracions de gent que hi ha a l’agost.
  O Grècia, també està bé, encara que em va apassionar molt més Egipte que no pas Grècia.

 11. Montse C. says:

  I què tal algun reconet d’Àustria? Hallstatt, Melk, Dürstein….
  Ara farà fred però és clar tenint un gorro rus comunista…….de fred poca cosa..
  😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *