Que volen aquesta gent?

Varem veure com detenien i s’enduien cap a Madrid, un vailet de 14 anys (Eric, el fenix resorgeix de les cendres, tard o d’hora guanyarem) acusat de terrorista per haver reclamat en un correu electronic que 3 empreses espanyoles etiquetessin en catala, tal i com aixi indica la Llei de polictica linguistica del nostre govern. Vingueren de matinada ens explica l’Eric fa poc mes d’un any:

"(…)

Jo ja me n’estava anant a dormir quan piquen a la porta. Va baixar el meu germà i els meus pares, llavors em van cridar a mi.

Quan vaig sortir em vaig espantar molt, perquè hi havia molta gent a fora mirant tot el pati amb llanternes, i a l’entrada del pati hi havia molta gent amb els meus pares. Un home em va dir que era el capità de la brigada antiterrorista i que venien des de Madrid , em va ensenyar una ordre d’escorcoll, i una placa. El capità em va preguntar que si havia enviat amenaces a les tres empreses. Jo els vaig dir que amenaces no, però que els demanava que etiquetessin en català. (….)

Van pujar a casa i es van ficar a la meva habitació, el primer que van dir a l’entra va ser: "Mirar, una bandera de Cataluña".

Van començar a empaquetar l’ordinador i a posar-lo en caixes.

A dins de la meva habitació (és una habitació mitjaneta), hi vaig comptar 10 guàrdies civils, al passadís 5 més. Al pati, més gent, als cotxes… (van venir 8 cotxes que estaven rodejant la casa, més els que hi havien a la carretera, que suposem que eren d’ells, per barrar-nos el pas si volíem fugir). (….)

Vam veure com detenien un grup de magrabins a Olot, acusats de terrorisme ja que a casa seva tenien productes perillosos: Sabo de rentavaixelles. Eren immigrants, no els vam fer gaire cas. Ens hauria de caure la cara de vergonya. Vam veure com jutjaven els 4 cuiners bascos, acusats de col-laboracio terrorista; avui podem llegir que tot eren fanfarronades espanyoles.

Ahir vam veure com detenien i empresonaven l’excapella Lluis Maria Xirinachs per apologia del terrorisme (on es senyores i senyors la llibertat d’expressio????), actualment te 74 anys conegut per la seva trajectòria antifranquista i de lluitador pels drets de les persones i dels pobles, ha estat detingut en aplicació de la llei antiterrotrista mentre tramitava la renovació del carnet d’identitat en una comissaria de Barcelona. El qual fins i tot va ser caniddat al Premi Nobel de la Pau!!!!

( A les vuit del vespre hi ha convocada una concentració davant la Model per a reclamar l’alliberament de l’ex-senador).

Hem vist tot aixo i moltes, moltes, moltes coses semblants o pitjors. SENYORES I SENYORS, NO ENS CAU LA CARA DE VERGONYA???? Seguirem de braços creuats? O algun dia direm ja n’hi ha prou Espanya, ja n’hi ha prou!! JA N’HI HA PROU, JA N’HI HA PROU.

Posem-nos

dempeus altre vegada i que se senti

la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!,

que tot està per fer i tot és possible.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Que volen aquesta gent?

  1. gemminola says:

    Es molt trist que avui en dia encara haguem de veure aquest tipus d´actuacions… Vols dir que “Franco a Muerto”?

  2. Collons, això que contes és prou fort, collons! Avui m’he adonat del tema de Xirinacs de rebot. En Romaní de Mata en parlava al seu bloc però no m’he acabat d’assabentar bé. Desprès a la TV3 sí que ho he vist i m’he quedat al·lucinat. En Xirinacs fa poc temps que estudiava Pedagogia, em sembla, a la UB, i una professora del meu dept. deia que era d’allò més respectuòs i humil que pots veure; tot i sent En Xirinacs i tot tenint l’edat que tenia. Quan m’he enterat també m’ha passat una cosa per dins, com un malestar de collons i he pensat, quina merda de democràcia i on està la llibertat d’expressió.

  3. Per cert, a un dels meus posts se m’ha enganxat un tal poldec als comentaris que em sembla que deu ser de Madrid o jo que sé, que és un espanyolista de collons i m’està donant la vara. És que vaig escriure un post sobre el tema que els funcionaris que treballen a Catalunya haurien de saber català i s’ha convertit en una espècie de fòrum amb molta gent opinant. I, aquest tio, i em sembla que algun més, no paren d’esgrimir arguments en contra. Que si aquesta idea “es aldeana”, que si la llengua espanyola es oficial i pròpia de Catalunya, que si parlar en català a un funcionari que no és català és una falta de respecte, etc. A mi ja se m’esgoten els arguments. Vinga, si t’animes, podries donar-me un cop de mà tu que en tens de bons arguments.

    Fins aviat!

  4. JosepArnau says:

    Ben encantat ho fare, ara mateix m’hi poso Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *