Què coi passa amb TVe3?

Fa gairebé 2 anys que vaig marxar de Catalunya, els darrers dies de Nadal a casa, veient els informatius de Tve3 m’estic quedant de pedra. Tradicionalment els informatius d’aquest canal s'havien distingit per l’excel·lent tracte informatiu de les notícies a més a més de sempre saber a quin públic anava dirigit: Als ciutadans dels Països Catalans.

 

Us poso alguns exemples del que he anat veient mirant les notícies a Tve3 aquests dies i que no m’ha agradat gens: Un ús absolutament desmesurat i innecessari de la paraula “Espanya”. És ben sabut que als catalans no ens agrada sentir aquest mot i abans es feia l’ús de l’expressió “L’Estat espanyol” en comptes d’Espanya, m’atreviria a dir que fins i tot fan més ús de “Espanya” “Aquí a Espanya”, “Nosaltres els espanyols” que no pas a TVE; increïble i al·lucinant… No sé pas on anirem a parar i no m’estranya que perdin tanta audiència, per sentir-nos dir espanyols ja ho fan prou bé els nostres veïns a Tve i companyia.

[@more@]

Per altra banda als esports de fa dos dies al migdia, van obrir la secció amb el que no tenia absolutament gens d’importància, el seleccionador dels nostres veïns cantant unes Nadales, quan hi havia notícies esportives molt més importants. El que encara em va sobtar més va ser ahir en el missatge del cap de l’Església catòlica per Nadal, van destacar que havia estat en 60 idiomes i escaig, van posar tot el parlament en espanyol de l’homenot mentre enfocaven durant 10 segons una bandera espanyola com si fos la nostra… patètic.

Una altra de les coses que m’està sobtant dels noticiaris és quelcom ben curiós. Ens mostren els accidents de trànsit que hi ha hagut en les darreres 24 hores a Catalunya i també ens mostren imatges d’accidents a la carretera de Jérez de la Frontera, Sevilla, Quintanilla de Onésimo,… com si ens interessés que un cotxe a xocat amb un altre en aquestes ciutats. Per què aquest provicianisme? Per què no ens ensenyen també els morts a la carretera de Nova York, París, Dublín o qualsevol part del món i sí dels nostres veïns espanyols?

 

Cada cop fa més pena això de Tve3, siusplau sociates deixeu de potinejar la nostra! A més a més, el que encara és més vergonyós sobre els mitjans de comunicació en la nostra llengua: Us imagineu què estaria passant si hagués estat el PP qui hagués tancat la primera ràdio en català (Ràdio 4) i TVE en català de Sant Cugat??? Com que han estat els sociates… nosaltres ben muts i a la gàbia. No em cansaré de repetir que els sociates i els peperos, en quant a Catalunya són exactament iguals. Què vagin fent que arribarem lluny.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Què coi passa amb TVe3?

 1. JosepArnau says:

  Déu ni doret com està TVe3….

 2. JosepArnau says:

  Resposta al loco feixista:

  Doncs sí m’empipa que és digui Espanya quan no és pas el meu país: Sóc català, NO espanyol i cada cop més fart de feixistes com tu.

  Pel que fa a Jeréz de la Frontera, sí sabéssis llegir veuríes que em refereixo a accidents de trànsit, evidentment si fós una notícia important i tant que la voldria saber, però trobo patètic aquest provincianisme. En canvi ens diuen ben poca cosa de l’Europa real.

  Feixista aprèn a llegir.

 3. La veritat és que quan un viu fora se n’adona molt més de la farsa i casa de barrets que s’ha convertit TVe3; casposa, espanyolista i infestada de sociates botiflers.

 4. Montse C. says:

  A més, els fan molta propaganda als sociates.

 5. La reusenca says:

  A mi em sembla que TV3 ha perdut qualitat, i no entraré en temes de contingut, que també…

 6. sergi says:

  Amic Josep… jeje… molt entretingut aquest article. Podé, estaria be escriure mes articles d’aquest que irriten als espanyols… resulta divertit!!
  Ara be, per si de cas; aquesta nit, mira sota el llit…
  ens veiem a Dublin que jo encara soc a BCN!

  Sergi

 7. sergi says:

  Amic Josep… jeje… molt entretingut aquest article. Podé, estaria be escriure mes articles d’aquest que irriten als espanyols… resulta divertit!!
  Ara be, per si de cas; aquesta nit, mira sota el llit…
  ens veiem a Dublin que jo encara soc a BCN!

  Sergi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *