Prou guerra collons.

Com be sabeu, aquests dies havia d’haver estat a Palestina i Israel, en quant al post em centrare en l’ocupacio i l’atac indiscriminat que esta duent a terme Israel contra el Liban, pero pot servir igualment per totes les guerres que encara hi ha al mon.

Abans d’ahir vaig anar a una concentracio protesta pel que esta fent Israel al Liban, malauradament no hi havia massa gent. Potser ens hem costumat a les guerres i el tantsemenfotisme ja no hi ha qui ens el tregui. Fa un mes, vaig anar al mateix lloc on es va fer una concentracio protesta pel que estava fent Israel a Gaza, aquell dia hi havia molta gent, va ser un ale desperança almenys.

Em sembla mentida que per dues persones segrestades (i anteriorment un a Gaza), hagi de patir les consequencies tot un pais. I quines consequencies!! Amb mes d’un milio de desplaçats i refugiats; centenars de morts, la gran majoria dels quals civils; milers de ferits que patiran les consequencies llargament; i destruccio, un pais que de mica en mica aixecava el cap ha vist com queda altre cop al no-res. Us estranya despres que hi hagi terrorites? Que pot fer una persona que per culpa dels seus veins intolerants (per dir-ho suaument)ho perd tot, familia, habitatge,…tot. No els penso defensar pas ni als uns ni als altres, simplement que la violencia nomes porta mes violencia. Sembla mentida que a certs personatges els poguem anomenar encara essers humans.

No vull despotricar mes tot i que ho faria amablement. Porta un temps rellegint el llibre "El diari d’Anna Frank". Ahir llegint-lo justament em coinicidia amb el dia 23 de juliol, en aquest cas de l’any 1943, tradueixo el que diu quan explica el que faria quan s’atures la guerra que esta patint:

"Pel que fa a mi, estaria tant plena de joia que no sabria pas per on començar.
Per sobre de tot m’agradaria finalment poder tornar a tenir una casa per a nosaltres sols, per tal de poder moure’m per on sigui lliurement i tenir altre cop algu que m’ajudi amb els deures de nou. En altres paraules, per a tornar a anar a l’escola!"

Perdoneu la traduccio, simplement era per a mostrar que quan hi ha una guerra qualsevol cosa es importantissima.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Prou guerra collons.

  1. Jo crec que en aquest conflicte no es pot parlar de bons i dolents. Tots son dolents, des dels que disparen missils Katiuxa fins als que fan un us desmesurat de la força.

  2. frederic says:

    hi ha molta més cosa al darrera que no pas els segrestos, aixó ve de molt lluny i no acabarà mai. Et recomano un post de la Júlia: http://la-panxa-del-bou.blocat.com/post/576/87750

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *