Propaganda

Quan hi ha algú donant propaganda pel carrer sempre la recolleixi, encara que sigui per llençar-la més enllà, però penso que podria ser jo mateix qui la reparteix i per tant voldria que tothom me'n recollís. Aquest cap de setmana me'n van donar un parell de curiosos:[@more@]

 

El primer en recollir-lo creia que era propaganda d'una discoteca . Era diumenge al matí i me'l van donar davant de l'oficina de correus. Dic que creia que era d'una disco ja que tenia el format tipus que et donen a Salou a l'estiu entre discoteca i discoteca i amb el qual t'intenten convidar a una beguda de franc i en pagues set o buit. Era de paper plastificat amb molta coloraina, a la primera part que vaig hi posa DUNOMIS " On every Saturday night at 7:30 pm. Check out the website for more information. dunamisonline.com " . Hi apareix una foto d'unes noies cantant amb un micro, una gentada de por que sembla la foto de la pista de ball d'una discoteca i exactament el mateix tipus de colors i lletra que fan servir les discos a casa nostra. A banda també hi surt un mapa d'on està situat Dunamis, pel que es veu esta al nord de l'illa.

Ja em va semblar estrany perquè al recollir-ho, l'home que m'ho va donar em digué: "Que Déu et beneeixi". No en vaig fer massa cas… Avui en mirar-me el pamflet a casa, m'he quedat ben sorprès. Si abans explicava el que apareix a la part del darrera, a la portada hi ha un foto muntatge amb unes ampolles d'alcohol, unes pintes de cervesa, pastilles, una botiga de bambes i un ordinador, amb un missatge que diu el següent: "Is there more to life?". Com que avui en dia les publicitats que es fan són ben estranyes, he pensat que devia ser una disco ben curiosa, amb publicitat impactant vaja…

Doncs be, a l'interior, hi diu: " Go on and accept this gift, break from routine and discover life" . Dic òstia quina disco més bona que deu ser…Segueixo llegin i diu: "Jesus said that if you repent (confess), be sorry for your sins and have faith (total beleif) in Him and His teachings you can have the free gift of salvation from your sins and start your life as new and can fulfil your true purpose…"(sic) Resulta que són una espècie d'Església-Secta que ja no saben ni que fer per atreure la gent, com una d'EEUU que l'altre dia deien per la ràdio, es veu que s'ha acabat allò de posar música celestial i corals, ara el mossèn, per atreure la clientela, els posa els àlbums del grup irlandès U2.

El segon en rebre'l vaig pensar, caram altre cop te n'han entabanat 4 o 5 de cop en comptes d'un de sol. Doncs bé, no pas, era un de sol pero que contenia 5 fulles grapades. Va adreçat a la gent que viu a Irlanda ja que per usar el servei que anuncien (telefonia a baix cost) cal tenir un mòbil irlandès. De les 5 pàgines les 2 primeres són en anglès, la primera dirigit a tothom i la segona especial per a la gent que hagi de trucar a Nigèria. Les altres 3 em direu si són en irlandès, em temo que no. La tercera és en Xinès, la quarta en rus i la cinquena en pol-lonès. Les empreses en fer la seva publicitat fan estudis de mercat per dirigir-la i que impacti als possibles clients potencials, qualsevol diria que vaig recollir-ho al carrer principal d'una capital Europea oi?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Propaganda

 1. menxu says:

  Ai, em sento compresa! (no d’evax, eh?)
  Jo també penso que pobres nanus, currar a ves a saber quants cèntims el fullet repartit. És patètic quan algunes persones em miren malament agafant un “fullet” i donant-li les gràcies amb un somriure. Suposo que és el màxim d’amabilitat que rebran durant tota la jornada…

  menxu 10/01/2007 20:30

 2. Montse C. says:

  Abans recollia tot el que em donaven per després tirar-ho. I ara des de fa una temporada decideixo no agafar la propaganda que m’ofereixen si sé que anirà a les escombraries.
  És potser una miqueta “heavy” però penso que potser el full que no em miraré segur, hi pot haver algú altre que li pugui interessar.
  Tanmateix és interessant de llegir la propaganda que t’ofereixen perquè sempre hi ha coses que et sorprenen.

 3. I del flyer que ens van donar l’altre dia a O’Connell o sortien senyoretes amb molt poca roba? Pero es que fotem cara de depravats quan tornem a casa despres d’una dura jornada de treball? Si es que aqui ja no respecten ningu!!

 4. Bachi says:

  Jo vaig repartir paperets d’aquests (tinc un passat molt obscur) i fot molt que la gent no te l’agafi. Em donava igual que se’l llegissin o no (era propaganda d’un tarot i nosequè d’una vella bruixa), el que volia era acabar ja de repartir aquell miler de flyers i cobrar.

 5. deric says:

  jo també recullo sempre la propaganda que em donen, els pobres nois s’han de guanyar la vida, encara que la llenci dues papereres més enllà (mai a la del seu costat, pobres)

 6. Sergi says:

  Jo també ho vaig fer durant un temps. 🙂
  I la veritat es que tocava els nassos quan la gent et mirava amb cara de perdonavides i passava d’agafar-lo. Com anava per hores tant se me’n fotia si l’agafaven o no, però la majoria de la gent et mirava com un empestat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *