Catalunya sense fums siusplau.

Tot just fa un any que entrava la llei anomenada anti-tabac, vist des d’Irlanda, aquesta llei fot pena. M’explico, les vegades que he estat per Catalunya durant el darrer any, trobar un lloc públic sense fums ha estat tota una odisea. Restaurants, bars, això sembla Can Xauxa. Sí realment és fa una llei antitabac (cal tenir en compte l’enorme pressupost en sanitat pública que s’ha de destinar degut a causes derivades dels efectes del tabac), es fa ben feta, és a dir a tot arreu sense fums. Qui vulgui fumar, a casa seva o a fora el carrer. La llei que hi ha actualment és absolutament patètica i sembla molt més feta per a retallar els llocs on s’ha de vendre el tabac (així només podent-se vendre en on el govern mani) que no pas a reduir els problemes derivats del tabac.

[@more@]

Deixar ben clar que no tinc absolutament res contra els fumadors, jo ho vaig ser fins fa un parell d’anys i escaig. Per mi cadascú té el dret de fumar tant com l’hi plagui, les meves queixes són en quant als governants que tenim, per fer lleis de catxondeig més val no fer res.

Als restaurants és quasi impossible trobar un racó sense fum, exactament igual o pitjor succeeix als bars i pubs, per no parlar de les discoteques i night clubs. Cada cop que baixo a Catalunya, a banda de quedar ben empudegat pel fum del tabac dels demés, els ulls sembla que hi arrossegui cebes al davant. A Irlanda no hi ha ni un local amb fum, a enlloc està permès fumar i en canvi es viu la mar de bé. En posar la llei, no es va acabar el món, la gent va tant o més als pubs i a fumar, se surt a fora a fer una cigarreta que a la vegada s’aprofita per fer relacions socials amb els demés fumadors/es.

 Si el nostre govern encara tingués una mica de decència i d’independència (una cosa acostuma a anar lligada a l’altra, coses que fa segles que hem perdut) i llegissin aquest post, els demano que fessin una llei “Sense Fums” com realment cal per col·locar-nos al nivell d’Europa, Catalunya sense fums siusplau. No deixem que Europa encara comenci als Pirineus i procurem fer que sigui un xic més avall, vora l’Ebre a poder ser.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Catalunya sense fums siusplau.

 1. Valqui says:

  Jo sóc fumadora i em sembla bé que es pugui fumar als bars i restaurants, però he de dir que estic d’acord amb tu pel que fa a la llei. Jo també penso que per fer-la així més valia no fer-la. Les coses es fan bé, o no es fan. Està clar que si es prohibís fumar a tot arreu no s’acabaria el món (encara que a mi no m’agradaria, però… si s’ha de fer es fa).

 2. Valqui says:

  Jo sóc fumadora i em sembla bé que es pugui fumar als bars i restaurants, però he de dir que estic d’acord amb tu pel que fa a la llei. Jo també penso que per fer-la així més valia no fer-la. Les coses es fan bé, o no es fan. Està clar que si es prohibís fumar a tot arreu no s’acabaria el món (encara que a mi no m’agradaria, però… si s’ha de fer es fa).

 3. JosepArnau says:

  Estem d’acord que aquesta llei antitabac esta feta amb el que no sona, per fer aquest xurro millor que no fessin res.

 4. Montse C. says:

  No sé perquè a Espanya a on hi ha una llei, hi ha una trampa. Sempre hi ha l’excusa estúpida de què a la gent se l’ha de conscienciar de mica en mica. Igual passa amb el tema del civisme i d’altres.
  Estic totalment d’acord amb el sistema que s’aplica a Irlanda. Crec que és la millor solució per tothom. De fet, només és un tema de conscienciar a la gent.

 5. Itf says:

  Podria haver firmat el teu artícle. Estic absolutament d’acord amb tu, és impossible trobar un bar sense fums. I els restaurants que han d’estar dividits per llei? Moltes vegades estan separades les dues zones per una mampara de tela que no serveix absolutament de res. Esperem que algun dia algú decideixi imitar a Irlanda.

 6. Doncs si, quina diferencia entre Catalunya i Irlanda. El dia que a Catalunya fotin una llei seriosa, al cap d’un temps la gent es preguntara el que em pregunto jo ara quan soc alla (Cat): es possible fumar en un lloc tancat?!
  I suposo que sortiran els mateixos d’Irlanda que deien que una llei aixi faria perdre milers de llocs de treball; gent que deia que no aniria als pubs, etc.

 7. deric says:

  sempre es fan les coses a mitges. Jo tampoc no he trobat encara cap bar o restaurant lliure de fums i això que no paro de buscar-lo per fer-lo el meu bar de capcelera!

 8. Mikel says:

  Doncs jo si que he notat la diferencia i com que no sco fumador m´ha agradat trobar llocs sense fum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *