Problemes a l’aeroport de Tel Aviv

(Escrit fa 4 dies però va ser impossible de publicar)

Be, si em vaig acollonir el dia de Ramallah, ahir al mati encara les vaig passar mes canutes. El meu vol direccio Paris-Dublin era a les 8 del mati pero hi has de ser 3 hores en antelacio ja que les mesures de seguretat son força besties, n'anava avisat, pero quines mesures! Si com a europeu em tracten aixi, no vull ni imaginar-me la vergonya en que deuen tractar als palestins o demes arabs.

No havia dormit ja que en agafava un tren direccio l'aeroport Ben Gurion a les 2 i escaig de la matinada. Tot fent temps a l'aeroport vaig anar a fer un cafe i a fer una lectura del diari Jerusalem Post i d'un llibre que vaig comprar alli mateix, fins a les 5 tenia temps de sobres. Abans de les 5 ja estava fent cua per fer el check in, de males maneres em van dir que havia d'esperar 10 minuts mes. Despres de 15, vaig fer via. hi havia diferentes cues, abans ja t'havien seleccionat en quina: estrangers, israelians,… questio de pasaports i destins.

Un pic a la cua a cada pasatger l'hi otorguen un psicoleg, el qual et fa unes quantes preguntes: Quin ha estat el motiu del teu viatge, coneixençes al pais, que i on has visitat… aquest s'encarrega de classificar-te, depenent del perfil de cadascu passes cap a una fila o una altra. Un nano jove que viatja sol amb poc equipatje, no els devia fer gaire gracia. Deseguida se'm van passar d'una mossa, a un altre noi, tot seguit a un dels peixos grossos. A aquesta gentusa no els deu quadrar que la gent viatji pel seu pais per plaer.

A partir d'aqui ja es va començar a complicar la cosa, total: dues hores i quart de preguntes, preguntes i mes preguntes. Classifiquen els passatgers per diferents graus o colors, si no hi ha risc passes directament al escaneig i en 20 minutets ho tens tot enllestit. En el meu cas, primer em van posar al equipatge uns adhesius, grocs, tot seguit rosa, i mes enlla un vermell fluoerescent. Desconec si hi ha altres colors, pero si n'hi ha, ja piadejo a la gent que hi hagi hagut de passar. L'interrogatori va ser en plan bestial: Explicar tot el que havia visitat d'Israel, el maxim de la meva vida privada,… em vaig quedar de pedra en veure tantes i tantes preguntes.

Normalment no xequegen l'equipatge, el passen pels mega escaners que tenen i prou. En el meu cas, me les van fer obrir les dues maletes que portava i van enregistrar-m'ho tot, de dalt baix. Evidentment no tenia res a amagar, pero l'"interrogatoiri" era totalment sobrant, mes tantissim llarg i bona part absurd. En una de les maletes duia una samarreta que diua: " PEACE, SHALOM,…" En hebreu, angles i arab, la paraula pau (tot i que shalom l'utilitzen per moltes mes coses tambe). Quan estava amb un altre dels peixos grossos, de sobte va veure la samarreta i tot esglaiat em va dir: Que coi fas amb aquesta samarreta, que collons es aixo?? Us imagineu si hi hagues posat GUERRA? Em va deixar de pedra! Al cap d'una estona, em van veure una polsera amb la bandera de Palestina i amb l'inscripcio de Palestine. Evidentment tambe em va demanar perque collons tenia la polsera, l'hi vaig dir que un amic m'havia demanat que l'hi compres, va voler saber tots els detalls d'aquest amic (inventat).

Per sort (sino encara estaria retingut a Israel probablement) pero, malgrat tot l'enorme escorcoll no van trobar:

– Una bandera de Palestina que vaig poder comprar d'amagatotis a Jerusalem (pel que em deien a les parades no en tenien ja que no els es permes vendre-la).

– Una samarreta que diu en angles i arab: Palestina Lliure. Tambe comte la bandera de Palestina.

De ben segur que si m'ho arriben a trobar tot encara estaria a l'aeroport de Tel Aviv siguent interrogat, per no dir que no els vaig comentar la meva estada a Ramallah a la seu de la autoritat nacional Palestina amb Hammas… Al cap de dues hores i quart, devien adonar-se de l'error (ni porto bombes, ni so terrorista ni molt menys cap cosa semblant), per mirar d'arreglar l'assumpte em van dir que els carregadors del mobil i de la camera NO podien viatjar en el mateix vol que jo (aixo que a l'anada aixo ho havien fet), de fet els duia a la maleta que facturava, me'ls van empaquetar amb un paquet enorme i encara els espero a Dublin.

La mare que els va parir!! Se'm van treure totes les ganes de tornar a aquell pais, si l'experiencia fins aquell moment havia estat absolutament fantastica, l'ultim record quedara el de l'aeroport i el mal trangol que em van fer passar.

Per no parlar de fer-me tornar paranoic i tot creient-me jo mateix que un regal que m'havia fet un venedor (una estrella de fusta d'olivera per a posar espelmes menudes) a Betlem, em vaig arribar a imaginar que m'hi havia fotut una bomba, no hi havia res de res! No van trobar res, estan ben bojos aquesta gent.

Ara mateix escric des de l'aeroport de Dublin, en 30 minutets o menys ho he tingut tot enllestit, quina diferencia. Portava mes de 8 kilos de sobrepes i no m'han dit res de res.

Evidentment que tornare a Israel i Palestina pero no sera pas per aire.

Salut i ens veiem ben aviat (en unes hores) a Catalunya!

P.S: Aquest post l'he intentat publicar 3 vegades, avui dia 12 de setembre, l'endemà de la Diada nacional de Catalunya, el puc publicar (o això espero) finalment des d'Igualada. Demà me'n torno a Irlanda i escriure més des d'allà, això si elw eb m'ho permet.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Problemes a l’aeroport de Tel Aviv

 1. Noemi says:

  Quin mal trangol Joseeep!!!
  Be, l’important es que estas sa i estalvi…

  Avui se t’espera de tornada a Dublin no???

 2. JosepArnau says:

  Be, si que vaig arribar ahir i avui ha tocat anar a pencar de nou.

  Per sort si que nomes es va acabar amb una anecdota, tot i que l’acolloniment va ser bo tambe.

 3. Pero els hi vas explicar el percal que hi ha a l’Odeon cada cap de setmana?
  Em sembla que entrar o sorir d’Israel per terra encara ha de ser mes dificil.

 4. Ignasi says:

  Quina aventura!!!!
  Collons amb els jueus!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *