Des de Tel Aviv de nou.

Des de Tel Aviv altre cop. Fare repas dels darrers ultims dies. Ahir per exemple vaig anar de balneari, si si, he hagut d'esperar a anar a Israel I al mar mort per anar a un baleari, be un Spa, per ser mes concrets. Vaig anar a Masada, unes runes impressionants a la vora del mar mort, tot seguit cap al Spa no recordo el nom de la zona. Tenia de tot, que si piscines, masatges, una especie de fangs que te'ls posaves per tot el cos I resulta que et tornes no se quants anys jove (hehehehe), I el bany al mar mort, es ben veritat que flotes I quina flotacio a l'aigua…

 

[@more@]

Avui he fet una ruta amb una colla que vaig coneixer pel Nord d'Israel tot anar seguint la mediterrania. Hem anat a Caesarea, Haifa (la famosa dels coets fa poc I tercera ciutat d'Israel) I un parell de zones mes, fins a la frontera amb el Liban (mes enlla ja no hem pogut passar). Si el dia de Ramallah les fotos van acabar sent amb "l'exercit palesti" (on em pensava que em segrestaven), avui han estat amb l'israeli a la frontera amb el Liban. Ara mateix torno a estar a Tel Aviv, ciutat plenament europea I molt pero molt different de la capital Jerusalem. Es una ciutat com qualsevol altra europea amb un nivell de festa a l'alc.ada de les grans ciutats de marxa mundial, la llastima es que esta ben buit de gent, no hi ha turistes. Fins I tot a Jerusalem llegia abans d'ahir un retol a l'entrada d'una botiga: "Grans descomptes per a turistes valents", pots comptar… Dema sera dia plenament de relax, es a dir 100% platja, com be sabeu a Dublin no es veu massa el sol I aqui he d'aprofitar, a Dublin tenim 2 dies importanitissims: St. Patrick's day (el patro I Diada nacional) I l'estiu.

 

Be, el viatge de tornada s'acosta, buff quin pal! La veritat es que ha estat un viatge genial, el recomano a tothom, de debo. Hem quedo amb moltes coses. El fet de ser un dels pocs turistes en molts dels llocs on he anat, a Betlem per exemple m'obrien les botigues davant meu. La vivesa que vaig veure a Ramallah en l'esperit malgrat l'enorme ensurt que em vaig endur. El fet d'haver visitat la ciutat mes facsinant que he estat fins al moment: Jerusalem. Haver estat en la ciutat mes antiga del mon que sempre ha estat habitada, Jerico, a banda de ser la que esta en el punt mes vaig del . mon (260 metres sota el nivell del mar). L'experiencia flotant I del spa al mar mort, situate a 400 I escaig metres sota el nivell del mar real. Veure com al checkpoint venint de Betlem, la gran majoria de pintades eren de gent catalana (em vaig quedar alucinat, unarere l'altra dient: Aturem el mur de la vergonya, signat per Xxx Badalona), tot I que aixo em referma el fet que malauradament els Catalans som capac.os de fer qualsevol cosa per totes les causes del mon pero no pas per la nostra (no vull pas gerenelitzar ja que conec gent que treballa I molt pel pais). Em quedo tambe amb la riquesa que m'emporto en aquest viatge, pocs han estat els viatges que m'han servit tant de profit.

 

Aquestes son algunes de les positives pero tambe n'hi ha de negatives. Veure com la situacio a la zona en comptes de millorar va a pitjor, la flama de l'esperanc;a es tan feble que ni es perceb. Venint de Jerico (a Cisjordania) llegia en un magazine palesti la reflexio d'un nen palesti que preguntava al pare: Pare, dema hem d'anar a l'escola, com ho farem per comprar els llibres?. Els palestins que treballen al sector public fa mes de 6 mesos que no han vist el sou, la UE, EEUU I d'altres paisos han bloquejat les ajudes a Palestina per tenir a Hamas al govern, aquest no pot pagar els journals. De moment no pot comprar els llibres, el menjar ja veurem… El mateix dia, tornant a Jerusalem vaig estar passejant per la part nova, ja era quasi fosc I en un carrero vaig veure una agernacio, estaven just davant d'una llibreria. Atemorit per si els ciutadans jeruselencs s'hevien tornat bojos per la cultura vaig preguntar a un home el perque d'aquella agernacio: Fa 1 dia que els nanos han comenc,at l'escola I els pares hem badat tant que encara no els haviem comprat els llibres, en aquest cas no era pas question economica,…Be, podria estar parlant bastanta estona de coses que no m'han agradat, sobretot de caire social I politic I pel que fa a la relacio palestino-israeliana. Tant de bo les coses vagin a millor, tot I que no hi apostaria pas un ral,…

 

Be, espero seguir parlant del viatge, sobretot m'agradaria aprofundir mes en quant a seguretat, religions I relacions geopolitiques de la zona. Espero poder-ho fer tot I que, dijous torno a Dublin (mirare de tornar a fer una visita a Paris entremig tot I que sera mes dificil aquest cop), divendres treballo a la feina (sino m'han despedit, ja explicare el perque, ehem , ehem), dissabte un altre vol cap a Barcelona I el dia 13 me'n torno a la vida quotidiana a Dublin. Total: 10 vols en menys de 3 setmanes, em sembla que parare boig! Per cert, no em vaig enrecordar de comentar on sera el proper viatge, d'aqui a un mes, cap a Letonia, Lituania I Estonia (torno per les eleccions nacionals de Catalunya), els vols els vaig comprar fa cosa d'un mes.

 

Salut I llibertat!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Des de Tel Aviv de nou.

 1. aina says:

  és un viatge a fer,
  ho tindrem present!
  🙂
  acaba de gaudir de tot el que t’envolta i
  bon viatge de tornada!!

  per cert, m’he marejat llegint l’últim paràgraf però he entès alguna cosa d’un altre viatge (!) a Lituània, que has de tornar a la feina si encara te la trobes i que pel novembre estaràs aquí per votar 😉

  uf…
  quin mal als ulls!

 2. Pero que fots en balnearis? Pero fote’t en merders nanu!! Tot per l’audiencia!! Busca bronca!!!

 3. JosepArnau says:

  Doncs si encara no he acabat aquest viatge i ja tinc apunt el seguent, Letonia, Lituania i Estonia, per les eleccions nacionals no sere a Catalunya, procurare votar per correu.

  Merci Montse ho procurare, vaig llegir ahir al diari que s’havia mort el cac,ador famos. No parava mai.

  Si Marc, els dos darrers dies han estat de relax total, s’ha acabat l’aventura (tot i que encara em queda l’aventura de l’aerorport). No mes merders, per ara…

 4. deric says:

  és al.lucinant això del mar mort, jo tampoc m’ho creia fins que em vaig banyar i ho vaig sentir per mi mateix, ara bé… com pica la punyetera sal!!!! Trobes talls per tot el cos que ni sabies que existien!!!!
  Suposo que avui estaras a punt d’arribar del viatge. Ja ens l’acabars d’explicar.

 5. Noemi says:

  Joseeep!!
  Que valent que ets tio!!!

  M’alegro que hagi anat tant be.. la veritat es que fas sana enveja!!

  Estem amb ganes de retrobar-te a la verda Eire!! 😀

 6. JosepArnau says:

  Dir que ja he tornat fa dies i que fins i tot estic passant uns dies a Catalunya (dema torno), vaig intentar penjar un post però va ser impossible).

  Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *