Per als qui heu vingut.

En els propers dies escriure alguns posts sobre Catalunya, els catalans i els Paisos Catalans. El primer i ja que escric des de la feina, i sense temps, copio les ultimes paraules que va deixar escrites per a fer arrivar com a carta als diaris Josep Baranera, espero que mes d’un hi reflexioni. Divendres va morir a Gurb Josep Baranera Soler a l’edat de 74 anys. Baranera fou un dels fundadors d’Unió de Pagesos, ex-regidor de Gurb i activista en diferents sectors de la població.
El mateix dia que va morir arribava a El 9 Nou (segons publica avui el setmanari) una carta de Josep Baranera als lectors, fou l’última de les moltes que enviava als diaris i la comparteixo amb vosaltres perquè m’ha emocionat el fet que l’última carta d’una persona sigui tant clara i contundent. Descansi en pau.

Prec als qui heu vingut

"Per si ningú us ho ha dit, sapigueu que Catalunya, el país que us ha acollit i que us dóna la benvinguda, és tan antic com el regne d’Espanya, però, entre altres fets històrics, envaït per un rei Borbó el 1714, ja que, aquí, a part de no ser homes i dones de guerra, sempre hi ha hagut traïdors que s’han venut per quatre peles. Ara que ja sou aquí, doncs, feu-nos el favor d’aprendre la nostra parla, que és el català, i no el castellà com alguns us volen fer entendre. De moment, a part de donar-vos la benvinguda, només vull demanar-vos un favor que a la llarga Catalunya us sabrà agrair: parleu en català. No us fixeu en els que, tot i vivint a Catalunya, no el volen parlar. No ens han respectat mai com a poble, tot i haver trobat a casa nostra la seva llibertat. Gràcies per la vostra atenció."

Josep Baranera Soler Gurb

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Per als qui heu vingut.

 1. I tant!!! Sí que és contundent!!!

 2. Totalment d’acord amb l’article. Jo també “he vingut” i vinc moltes vegades al teu bloc (malgrat que m’adono que tu no vens mai al meu, ha, ha, ha; et tinc controlat amb el nedstat basic), i com que per venir he trobat això d’interessant, et recomano que et passis algun dia pel meu bloc i veuràs que jo també parlo sobre els nou-vinguts i la llengua catalana.

  Bé, no t’estic renyant per no visitar-me. Per suposat que ets lliure de fer-ho o no, ha, ha, ha. Ara no t’ho prenguis malament.

  VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA, COLLONS!!!

  Salut, col·lega bloguer

 3. JosepArnau says:

  Jordi d’Itaca, malauradament darrerament no puc visitar ni el teu blog ni cap dels altres companys de viatge blocaires ja que tinc poc temps.

  No pateixis que procurare treure temps d’on sigui i visitar-vos mes. S’agraeix la visita. (aixi que pel Nedsat basic no et surt cap visita darrerament des d’Irlanda eh….)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *