Pensament políticament correcte a Catalunya

Uns pensaments, en veu alta, ja que fa temps que hi dono voltes. És quelcom que em té una mica cansat: El pensament políticament correcte a Catalunya.

Personalment m’importen un rave els d’esquerres o dretes: Penso que quan arriben al poder, tots acaben sent igual. Només cal veure la Colau, pactant de nou amb els que fa poc despotricava i portaven 30 anys de pillatge a Barcelona. O bé veure els de CSQEP al Parlament votant una vegada darrera l’altra, de la ma del PP.

Ara bé, m’he adonat que les esquerres és un topic que no es poden ni tocar: S’ha de tenir un punt de vista d’esquerres. També, per exemple, no es pot dir res en contra dels immigrants o dels castellanoparlants, etc

Me’n vaig adonar fa uns dies. A Catalunya anem amb la versió del lliri a la ma, amb els refugiats i immigrants i altres temes: Terra d’acollida s’ha de dir cridant, sinó ets considerat racista. En canvi, en parlar amb gent d’Austria o Suecia, on els refugiats estan fent estralls (i aquesta info no arriba a Catalunya), atacant a la població local, sense integrar-se i un llarg etcetera, un parell d’amics d’alli (gent amb estudis i no pas d’extrema dreta), m’argumentaven facilment que l’acollida d’immigrants es totalment insostenible en aquests paisos (imagineu a Catalunya amb un atur del 20% i ja amb la meitat de la població decentent d’altres paisos!). Vagi per endavant que joc mateix sóc un immigrant (fa 11 anys que visc a Irlanda), per tant no vull pas potenciar el racisme o la xenofobia, sino que el motiu d’aquest post és que la gent pensi, més enlla dels missatges oficials.

Stupid-Racist-Joke

El mateix passa amb la llengua espanyola a Catalunya, no es pot criticar, no es pot dir que la llengua natural de Catalunya és la llengua catalana.  O també ho podem veure amb els canvis de vocabulari feminitzant (més aviat fent el ridícul) paraules o frases que no cal tocar.

Un altre exemple és (vagi per endavant que no sóc religiós) el canvi que fan certes autoritats de “vacances de Nadal” per “vacances d’hivern”.

Talment em fa la sensació que a Catalunya degut a l’esquerranisme ranci de CSQEP i la CUP, que s’ha instal-lat el pensament políticament correcte, en comptes de realment pensar. Ja no questionem tot aquest pensament empes des dels mitjans, ho acceptem com si res. Tant sols demano més pensament crític i menys acceptació dels missatges que ens bombardejen constantment. Són canvis súbtils, ja ben utilitzats pels dictadors. Anem amb compte i pensem. Fent una mica de recerca, he trobat un llibre que segurament ho explica molt millor que jo.

This entry was posted in Coses meves. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *