Per què estic a favor del Brexit?

Darrerament he fet bastantes piulades al Twitter, a favor del Brexit.  He decidit fer un breu escrit per explicar-ho al blog.  Per resumir-ho: Perque només amb el Brexit la UE pot reaccionar. Ara mateix la UE és un monstre.

 

A més a més, en quant a Catalunya i la nostra independencia, dels pocs punts febles que tenim són la UE. Tot aquest entremat d’Estats cobrint-se entre ells per aturar als demés. Si hi ha el Brexit, els unionistes espanyols perden un altre arugment: el de la UE. Nosaltres també serem independents, tan si estem a la UE, com  sinó (com el Regne Unit). La UE va ser l’única mentida que va colar a la darrera campanya electoral per aturar la nostra independència. No entenc el hooliganisme pro UE a Catalunya.

A més, cal fixar-se que estan fent servir exactament la mateixa campanya de la por contra els ciutadans del Regne Unit per aturar el Brexit, tal i com van fer amb la independencia d’Escocia i fan amb Catalunya. Només fan servir mentides i por (coses que no passaran mai). La campanya de l’status quo contra el Brexit és brutal. Utilitzen tots els mitjans mentint i joc brut. Als britànics els han fet servir la mateixa trampa que a nosaltres: confondre a la gent que la UE és Europa. Surts de la UE però ets Europa. Sóc l’únic que troba pràcticament idèntica la campanya per aturar el i les campanyes per aturar la independència d’Escòcia i la nostra? Els mateixos personatges, la mateixa foscor, les mateixes mentides.


Per mi, Brexit és un acte de sobirania, d’autodeterminació del Regne Unit de la presó burocratica i impositiva europea. Només cal veure qui i com fan campanya en contra del Brexit. Em sobta molt veure catalans independentistes en contra del Brexit. La UE actual no té res a veure amb els seus orígens (comerc entre els paisos), ara s’ha convertit en un super estat, on els estats, regions i ciutadans no pinten res. La UE és una unió econòmica, la unió política no funciona. A més a més, sinó cau la UE amb el , s’enfonsarà més endavant amb altres països sortint. (Holanda, Austria, Grecia, etc)

 

Per mi, Al cap i a la fi, votar sí al és exactament l’equivalència a votar sí a la independència del Regne Unit: fora la presó de la UE. La UE, com Espanya, és una presó maltractadora. Cal donar suport a qui en cerca la llibertat. Brexit equival a la independència del Regne Unit.


PEr altra banda, em sobta molt la poca autocrítica dels partits catalans (excepte la CUP?) contra la UE actual. De fet diria que és molt preocupant. A la resta d’Europa, en molts paisos es questiona la UE, a Catalunya no es critica gens. A més a més, quin sentit té voler la independencia per guanyar la sobirania nacional i immediatament entregar-la a la UE?  més a més, crec que A Catalunya, amb la UE passa com amb la independència. El poble va per davant dels partits (en contra de la UE i de l’euro). Temps al temps. Calen més partits catalans que questionin aquesta UE!

Per acabar, tan sols voldria aclarir que l’únic que no m’ha agradat de la campanya del Brexit és la xeonfobia del UKIP. Entenc que es vulgui controlar la immigració (cosa absolutament tabú a Catalunya, pero número 1 a Europa!), pero no dono suport a la xeonfobia (que també existeix dintre del bloc Remain).

This entry was posted in Política. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *