Oh, Europa.

Avui parlare d’Europa. Primer dir que em sento catala i en segon lloc europeu. Ultimament he detectat (potser nomes es una percepcio personal), un cert antieuropeisme en certes actituds. Fa uns mesos viatjant per Austria vam parar en un petit poblet que havia d’estar be segons la guia turistica que duia, en una de les places centrals em vaig quedat parat en veure com es feia una recollida de signatures en contra d’Europa, amb el company de viatge vam comentar que precisament sino fos per Europa, segurament no estariem en aquell poblet gastant els nostres euros…[@more@]

Fa un temps tambe, en una festa que es feia a un pis a Dublin, estavem parlant d’Europa amb un grup de gent jove. Jo com a catala, un parell de gent d’Holanda, una polonesa i alguna gent mes d’altres paisos europeus. La gran majoria de gent no tenia massa bona opinio d’Europa i els feia mes nosa que servei, quasibe era l’unic defensor del nostre continent. A posteriori em va passar el mateix amb una parella de Suecia, xerravem i no n’estevn pas contents d’europa, ans al contrari, si fos per ells no en formarien pas part. El mateix xerrant en un pub a Dinamarca amb gent d’alli, aixo d’Europa nomes pel que els va be. Per no parlar dels francesos que nomes adoren la France, els alemanys que paguen massa i remuguen i per anomanar-ne algun mes, els del Renge Unit que aixo del continent no els fa massa el pes.


Suposo que cadascu s’ho mira pels seus propis interessos, com a ciutada d’un dels paisos pobres d’Europa evidentment que quasi tot es positiu, tot deixant de banda la retallada en quant a legislacio (es un dels punts que mes es queixa la gent a banda de l’economia), pel demes a nivell personal em sembla genial. Llibertat de moviments amb les portes oberts arreu: Aixo es un paler enorme i tant de bo que fos arreu del mon. Una mateixa moneda a quasi tots els paisos europeus, una diversitat impressionant que enriqueix el grup, defensar el local es defensar l’universal. Poder viure on em plagui d’Europa sense necessitat de massa entrebancs burocratics, poder coneixer la riquesa dels paisos que la conformen ja sigui a traves de la seva gent i dels diferents paisos i regions. Seguiria llargament pero no vull aborrir qui llegeixi aquestes linies.
Catalunya i els catalans hem estat al llarg de la historia bons defensors d’Europa, evidentment que no tenim l’Europa que volem ja que podria ser molt millor, per exemple el menyspreu dels politics a la llengua catalana al no fer-la oficial o be la no representacio catalana. Aquest cap de setmana jugava Europa contra els Estats Units de golf en la Ryder Cup, era aqui a Irlanda, un pais on el golf es un esport a l’acces de tothom i gens elitista. Doncs be, he seguit els partits atentament i l’alegria en batre America 18 i 1/2 a 9 i 1/2 va ser fantastica. Com veieu a mi Europa m’agrada, amunt Europa.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Oh, Europa.

 1. sulpertu says:

  Tens tota la rao, jo tinc familia a Noruega, i ells, que no són de la Comunitat, no ho volen pas ser.

 2. Montse C. says:

  Normalment els països petits i forts no volen ser europeus i és normal. Ells viuen molt bé, a més, per qui està formada Europa? Fixeu-vos que els països rics no hi estan gens interessats i només els pobres, com Espanya que prou falta li fa per canviar de mentalitat.

 3. el7 says:

  Jo crec, com tu, que europa és una gran idea, però que evidentment necessita sacrificis per alguns països (que no pels ciutadans). Suposo que quan vaig anar a treballar a Escòcia en un bon treball, em devien considerar un immigrant pobre (encara que mai m’ho diguessin). De fet, ells em comparaven amb en Manuel de Falwty Towers…. Interessant perquè allà era de Barcelona i quan ho traduiem al català era mexicà…. Aquí tens un exemple.
  Escolta, jo el divendres, dissabte i diumenge, vaig xalar amb la elecció europea. Em sento molt europeu i més contra els USA…. M’encanta la Ryder Cup. Hi he anat una vegada, i m’he promès a mi mateix tornar-hi alguna altre….

 4. JosepArnau says:

  El 7, coincidim plenament, vaig xalar de valent veient la Ryder Cup durant els 3 dies, perque era a Irlanda i perque els vam fotra una pallisa als americans.

  De Manuel tambe me’n han dit tambe.

  Sulpertu, alla a Noruega estan prou be per tenir mes mal de caps de fora.

  Jo segueixo considerant Europa una meravella, malgrat els punts negatius que tambe te.

 5. pere says:

  Home, que Europa sigui una meravella, és possible, però que la seva política també ho sigui és molt més discutible; vaja com la majoria de polítiques i polítics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Oh Europa!

Una de les moltes raons que em van ajudar a escollir Dublin com a ciutat per tornar a viure va ser per l’enorme quantitat de gent d’arreu del mon que hi havia conegut tres anys enrere.

Porto quasi quinze dies a Dublin i segueix igual, coneixent gent i mes gent d’arreu. Abans d’ahir per exemple en una festa d’aniversari en un pis, semblava el Parlament europeu pero amb jovent i sense corbates. Erem la amfitriona una italiana que cumplia 31 anys pero al pastis hi deia 30 (no se si ho va fer expressament o realment com deia es van equivocar de numero), una altra noia italiana i un italia (eren majoria els "azurri"), un angles, un irlandes, un holandes, un belga, un alemany i evidentment un catala’ (ja m’encarrego de fer-los saber que NO soc espanyol).

Vaja semblava eurovisio o be un dels acudits de va un angles, un belga i un alemany,…Al final 10 points per tothom i a riure que sempre va be. 

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Oh Europa!

 1. isnel says:

  Que bé que et veig, Josep Arnau. Un petó des de la NO-espanya.

 2. Frederic says:

  Ei!!!!! Carai, disfrutat tot el que puguis i procura no fer gaire “mal” per aquests mons de Deu! O sí, fes tot el “mal” que puguis amb la italiana, l’italià o qui et vingui de gust! 8)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *