Odio els militars

ODIO ELS MILITARS 

Odio poques coses, però una d’elles són els militars. No els suporto. Ni els de fer la guerra ni els de la pau. No és una mica incoherent el terme soldats en missió de pau? Jo ja fa temps que no em xumo el dit. Els soldats són per fer la guerra, la pau es fa sense armes. Ja sé que la vida no és flors i violes, però em rebenten els militars.

 L’ésser humà és quelcom ben peculiar. M’explicava un bon amic fa un parell d’anys l’efecte uniforme, així és tal i com ho anomenava ell. [@more@]Pel que es veu a una persona la vesteixes amb uniforme i canvia completament, normalment no pas per bé, sinó violentment o bé creient-se superior als demés, tot i ser exactament la mateixa persona. Em deia que que on treballava hi havia un xicot bastant tal·lòs, una mica curt de gambals per a que ens entenguem. Doncs bé sempre el tenien d’ escombriaire i fent feines per l’estil. Val a dir que no era massa respectat sinó, ans al contrari, provocava més d’una rialla a la resta de personal. En aquesta empresa tenien problemes amb la porta d’entrada, ningú en feia massa cas fins que van posar-hi remei ja que semblava més aviat Can Pixa. D’un dia per l’altre van col·locar al personatge en qüestió a la porta a fer de porter, això sí ben equipat i amb porra i tot. Ningú, absolutament ningú, l’endemà va entrar sense les corresponents credencials de l’empresa. Aquell que semblava un ruc, sabia convertit en una fera. 

Llegia no fa molt al IHT les barbaritats comeses per un dels soldats dels EEUU a Iraq per les quals havia estat condemnat a 90 anys a presó. Ho deia tant sols en la secció de notícies breus d’aquest importantíssim diari (pots comptar que en els altres ni devia sortir); va raptar una noia de 14 anys i tot seguit la va matar a ella i a tota la seva família. Ens assabentàvem per la periodista russa Anna Politkovskaya i uns quants mes d’altres periodistes russos contraris al règim, de les atrocitats fetes pels soldats russos a Txetxènia entre d’altres moltes vergonyes. A l’Àfrica i a d’altres zones del món nens obligats a fer el soldat quan ni tant sols saben de sumar. Sense anar més lluny, els nostres veïns els espanyols, tenen una història contemporània que fa vergonya a nivell europeu i mundial, principalment per la mentalitat de curt de gambals dels seus militars.

Per no parlar de les guerres d’avui en dia. Totes fetes en nom de Déu i per a salvar-nos del diable que és l’enemic.

 

Senyorsde les armes i els que els manen tant: Si es volen matar, facin-ho entre si i ben tancats a casa seva. Confitin-se les armes i no molestin més al personal. SIUSPLAU!

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to Odio els militars

 1. Montse C. says:

  Josep,
  El meu avi era militar i no era un curt de gambals; tot lo contrari potser era massa “llarg”.
  Hi ha de tot a la vinya del senyor però sí que estic d’acord amb tu que hi ha molta gent curta de gambals que es posen a l’exèrcit per fer alguna cosa, perquè sinó possiblement estarien robant i vivint del cuento.
  L’exèrcit col.laboren en tasques humanitàries per fer alguna cosa de profit. El manteniment d’un exèrcit és necessari en un país (malauradament és necessari) i ja que els paguem, el mínim que poden fer és fer tasques humanitàries perquè sinó ja em diràs què farien!!!

 2. Unmei says:

  Jo tampoc crec ni exercits ni en uniforms ni en pistoles…

  Molt bona reflexio Josep!!!

 3. Actualment qui es fa militar es que no el volen enlloc mes; normalment de lo curt que es! Em sembla que van haver de rebaixar el nivell d’intel.ligencia per poder accedir a l’exercit. I ara ja contracten fins i tot immigrants.

 4. Actualment qui es fa militar es que no el volen enlloc mes; normalment de lo curt que es! Em sembla que van haver de rebaixar el nivell d’intel.ligencia per poder accedir a l’exercit. I ara ja contracten fins i tot immigrants.

 5. JosepArnau says:

  Sembla molt utopic pero, sino hi haguessin soldats no creus que no existirien les guerres? Evidentment no tinc res en contra del que era el teu avi, pero per mi a els militars acostumen a ser ben anormals.

  Completament d’acord Noemi i Marc.

 6. Montse C. says:

  No, Josep, no!! A mi tampoc m’agrada els militars i encara amb més motiu perquè n’he tingut un a la família. El que vull dir és que els militars d’abans eren molts d’ells més llestos o potser més tècnics i més entenedors de la matèria i tenien molta més mala llet que els d’ara que molts d’ells només de veure’ls la cara ja veus que són curts de gambals.
  T’he entès perfectament. No et preocupis!!

 7. Marc Corbera says:

  Sí, tot això no hauria de ser així. Les guerres i la fatxenderia dels militars sobren en el segle XXI. S’hauria de fer alguna cosa, però serà difícil…

  En fi, salut!!!

 8. sergi says:

  soc de la opinio que la gent que porta pistola acostuma a ser precisament la gent que menys hauria de tenir el dret de portar-ne, precisament per que les armes representen la dignitat que la seva personalitat no pot aconseguir d’un altre manera.

  I els excercits no nomes es portar pistola. Tambe es la aniquilacio de qualsevol individualisme i la deshumanitzacio mes flagrant. I encara mes, la gradacio del personal en caporal, tinent, capita, general, capita general, almirall…. resulta tant pueril com estupida.
  Representa clarament una infantilitzacio de la dignitat humana.

 9. sergi says:

  soc de la opinio que la gent que porta pistola acostuma a ser precisament la gent que menys hauria de tenir el dret de portar-ne, precisament per que les armes representen la dignitat que la seva personalitat no pot aconseguir d’un altre manera.

  I els excercits no nomes es portar pistola. Tambe es la aniquilacio de qualsevol individualisme i la deshumanitzacio mes flagrant. I encara mes, la gradacio del personal en caporal, tinent, capita, general, capita general, almirall…. resulta tant pueril com estupida.
  Representa clarament una infantilitzacio de la dignitat humana.

 10. JosepArnau says:

  Ja veig que entre els lectors no hi ha massa suport als militars, Aixi m’agrada.

 11. JosepArnau says:

  Veig que no hi ha massa estima entre els lectors envers els militars, aixi m’agrada i que duri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *