Gat per llebre

Fa una setmana i escaig, llegint el Herald Tribune em vaig quedar flipant. A la pàgina de la dreta, just a sota de tot (on és més car en un diari), en una de les pàgines davanteres hi havia un requadre en forma d’anunci que duia el següent títol:

Disculpes per Sheik Khalid Bin Mahfouz i Sheik Abddulrahman Bin Mahfouz.

[@more@]

Seguidament hi havia el nom de dues persones i una explicació. Resulta que són els autors d’un llibre anomenat “Forbidden Truth” (La veritat prohibida). Publicat l’any 2001 i també un dels autors de l’informe “Terrorism financing” (Finançant el terrorisme) de l’any 2002. Doncs bé, us en tradueixo el primer dels paràgrafs, n’hi ha ben bé per pujar-hi cadires: “El llibre i l’informe contenen molt serioses i enormes difamacions sobre Sheik Khalid Bin Mahfouz i Sheik Abddulrahman Bin Mahfouz, al·legant suport al terrorisme a traves dels seus negocis, famílies i caritats, i també directament. Com a resultat del que ara sabem, acceptem i donem a conèixer que totes aquelles al·legacions sobre vosaltres i les vostres famílies, negocis i caritats són totalment i manifestament falses”….

Tot seguit hi ha un altre paràgraf on detallen els autors el perquè de tantíssimes falsedats escrites en aquell llibre per part dels autors (Jean-Charles Brisard i Guillaume Dasquié), segons comenten sabien basat en uns suposats rumors sense cap mena de fundament, també repeteixen una i altra vegada les seves més sinceres disculpes a les dues persones esmentades.

Em sembla tant patètic. Desconec si van haver de demanar perdó públicament en un dels mitjans de comunicació principals del món perquè una sentència judicial els ho deia, o per no haver-la d’afrontar i així haver-ho pactat amb les dues persones difamades. Sigui com sigui aquestes dues persones hauran fet milions de dòlars amb la venda del llibre arreu del món, un llibre que, almenys en aquest apartat, el que hi diu és absolutament fals. Un súper-vendes del moment que ha enganyat a més d’un. Compte amb el que llegim perquè a vegades ens poden donar gat per llebre.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Gat per llebre

 1. Montse C. says:

  La gent per vendre faria qualsevol cosa. Només cal veure la quantitat d’estafes que es fan en Telefonia i en qualsevol producte.

  S’ha de tocar de peus a terra i vigilar molt amb les vendes en general.

 2. JosepArnau says:

  Es ben cert, per aixo cal anar amb compte.

 3. deric says:

  per això mateix jo ja no llegeixo aquest tipus de llibres

 4. Doncs si, fer un llibre amb falses acusacions o amb acusacions no demostrades es molt lleig.

 5. Marc Corbera says:

  Igual faig una mica el cagadubtes… Però fins el més llest es pot malinformar. Errare humanum est. Potser hauríem de ser més comprensius…

  En quan a les vendes del llibre… Això sí que dol, però els negocis són això.

  Permet-me que expressi els meus dubtes…

 6. Damma says:

  Doncs jo crec que el que diu el llibre es veritat i que els autors han estat amenacats i que els han obligat a punta de pistola a disculpar-se publicament. Ups, ho sento veig massa pelis americanes… Encara que, sincerament, algu sap la veritat de veritat? Jo tinc el costum de no creure’m mai el 100% del que diuen els diaris (i a partir d’ara els llibres basats en fets reals).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *