Frankfurt.

Folch deja su cargo por la falta de autonomía en la gestión del instituto y por las injerencias de la consejera de Cultura, Caterina Mieras.

nou director del programa artístic de la Cultura Catalana convidada d’honor en la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, a proposta de la consellera.

no haver estat triat com a director del Teatre Nacional de Catalunya

A finals del 2006 se l’hi acabava el contracte al Grec. director dels espectacles a la ciutat del Fòrum de les Cultures · Barcelona 2004 i director del festival Grec des de l’edició de l’any 2000,

El màxim responsable dels espectacles Tot reconeixent sentir-se "perplex",

http://www.avui.cat/avui/diari/04/mai/26/410126.htm

http://www.avui.cat/avui/diari/05/feb/05/440105.htm

http://media.barcelona2004.org/view_manager.html?root=1977,2641,2681

Què volia ser de petit?

Dues coses: primer volia ser torero i després volia ser golfista professional. És així!

Xavier Folch dimiteix com a director de l’Institut Ramon Llull i preveu tornar a Grup 62

BARCELONA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) –

El director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Xavier Folch, ha presentat aquesta tarda la dimissió durant la reunió del consell de direcció d’aquest organisme, segons ha informat la Conselleria de Cultura. L’editor té previst tornar a Grup 62.

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha declinat fer declaracions sobre això durant l’acte de clausura de l’Any del Llibre i la Lectura perquè "avui és un dia per celebrar la fi d’aquest esdeveniment".

Folch va acceptar el càrrec el 19 de maig de 2004 i al llarg d’aquest any i mig el Llull ha coordinat la participació de la Cultura Catalana com a convidada d’honor de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara i ha organitzat mostres culturals a Santiago de Xile, Nàpols i, aquest mateix mes, a Nova York.

El fins ara director de l’IRL ja havia expressat el seu malestar per tensions amb la consellera de Cultura i el seu escàs marge d’autonomia, segons fonts pròximes a Folch.

Folch també s’ha havia plantejat deixar el càrrec per la manera que la Conselleria de Cultura està afrontant la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, en què la cultura catalana serà la convidada d’honor.

El director de l’Institut Ramon Llull creu que hi ha "molts deures" de cara a la Fira de Frankfurt que "ja haurien d’estar fets" i que "no s’han pres decisions que a aquestes altures ja haurien d’haver-se pres".

De fet, després de la firma l’octubre passat del conveni corresponent per a la participació de Catalunya a la Fira, no s’ha creat cap equip de treball específic per ultimar el programa d’activitats ni s’ha nomenat cap comissari de la presència catalana en el certamen.

L’Institut Ramon Llull és un organisme dependent de la Conselleria de Cultura, ja que encara no s’ha constituït el patronat del seu consorci rector -integrat per la Generalitat i l’Institut d’Estudis Catalans-, tal com es va acordar després de la seva marxa del Govern balear, fa gairebé dos anys.

Xavier Folch, Creu de Sant Jordi el 2003, va fundar l’editorial Empúries el 1983 i va dirigir el segell fins a integrar-se en Grup 62 l’any 1996. A partir de la fusió, l’editor va passar a ser director literari del grup.

SITJÀ DIRIGIRÀ EL PROGRAMA ARTÍSTIC DE FRANKFURT.

D’altra banda, durant la reunió el consell de direcció de l’IRL, a proposta de la consellera de Cultura, s’ha acordat nomenar l’actual director del Festival Grec de Barcelona, Borja Sitjà, director del programa artístic de la Cultura Catalana com a convidada d’honor a la Fira del Llibre de Frankfurt de 2007.

La consellera ha informat del nomenament els membres de la comissió de seguiment de la participació catalana a la Fira de Frankfurt 2007, de la qual en formen part el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Després que el director de l’àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull, el dramaturg i també exdirector del Grec Xavier Albertí, anunciés que abandonava el càrrec a finals de gener, es va apuntar la possibilitat que Sitjà assumís el lloc. Tot i això, ell mateix ha aclarit aquesta setmana que aquest càrrec seria incompatible amb la direcció del Grec.

Sitjà ha explicat avui a Europa Press que continuarà dirigint el Grec "almenys fins a finals d’agost", quan finalitza contracte amb el festival, i de moment desconeix "si continuaré o no" al capdavant del Grec perquè, "encara que en un principi les dues coses seran compatibles, més endavant caldrà veure-ho".

El director del festival barceloní s’ha mostrat molt il·lusionat per començar a treballar per a la Fira de Frankfurt, perquè "és una gran oportunitat per donar a conèixer el nostre país". "La cultura és el millor vehicle per presentar la personalitat d’un país", ha recalcat.

Tot i això, Sitjà encara desconeix els detalls "del que s’ha emparaulat" de cara a la Fira de Frankfurt i, encara que "ja hi ha coses pensades", ha confiat a "informar-se de tot en els pròxims dies".

Borja Sitjà (Barcelona, 1956) dirigeix el Festival Grec de Barcelona des de l’any 2000. Ha estat director del programa ‘Espectacles ciutat’ del Fòrum Universal dels Cultures Barcelona 2004, director artístic de l’Odéon-Théatre de l’Europe de París i assessor del director del Festival d’Avinyó. Des de l’any 2000 és Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres de la República Francesa.

http://blocs.mesvilaweb.com/upload/blog_images/VWIMGiNFgAW.jpg

<a href="http://img155.imageshack.us/my.php?image=hpim02065kh.jpg" target="_blank"><img src="http://img155.imageshack.us/img155/4324/hpim02065kh.th.jpg" border="0" /></a>

<a href="http://blocs.mesvilaweb.com/upload/blog_images/VWIMGiNFgAW.jpg" target="_blank"><img src="http://blocs.mesvilaweb.com/upload/blog_images/VWIMGiNFgAW.jpg" border="0" /></a>

Els deures estan per fer. http://www.europapress.es/europa2003/noticia.aspx?cod=20060220220020&tabID=1&ch=59

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *