El diàleg és l’únic camí per la pau.

Estic absolutament en contra de la violència, de tota, mai és justificable sinó és per defensar-se. Després de nou mesos de pau, hem vist com la ETA tornava a atemptar. La causa segons la meva opinió: La incompetència dels polítics que tenen els nostres veïns espanyols.

Ni un pas endavant per mostrar que realment és volia la pau per sempre, tant sols paraules, no pas fets. Nou mesos donen per molt i en canvi els polítics dels nostres veïns no han aconseguit absolutament res, vaja sí, que torni a actuar ETA. És absolutament vergonyós, sincerament, sí jo fos espanyol, demanaria la dimissió imminent d’absolutament tots els polítics del Parlament veí.

 

No cal pas la independència (ja l’aconseguiran més tard o més d’hora a les urnes), tant sols l’apropament de presos (és vergonyosa la política de dispersió de presos dels nostres veïns espanyols, per no parlar de la vergonyosa situació de molts dels seus presos, com el cas del que havia d’haver estat posat en llibertat però per escriure un escrit al diari el condemnaren 10 anys més i porta temps en vaga de fam), permetre que el partit polític HB es presenti a les urnes i pugui parlar allí tal i com a Irlanda del Nord va liderar el procés de pau el Sinn Fein (no deixant més de 200.000 persones sense veu ni vot, us imagineu com estaria encara Irlanda del Nord si haguessin il·legalitzat la branca política de l’IRA? ) ja que és al Parlament on haurien de poder parlar els bascos, tant sols calia voluntat per aconseguir la pau senyors polítics!!

[@more@]

Que no em vinguin amb mandangues dient que els 9 mesos de pau eren tant sols per reagrupar-se i rearmar-se: La policia durant la treva havia practicat detencions a més a més d’assegurar que l’activitat del grup armat era minsa, tant sols amb l’actuació del robatori de França per tal de pressionar el govern espanyol ja que l’activitat dels sociates era nula per tal d’aconseguir la pau.

 De nou peperos i socites (PP i PPsoE) han demostrat que entre un espanyol de dretes i un d’esquerres la diferència en quant a Catalunya i Euskadi és ben poca. És una autèntica llàstima perquè s’ha aconseguit una oportunitat d’or per aconseguir la pau per sempre: Sembla que a segons qui no els interessa. 

Sincerament, a cal veí (Espanya), dubto que hi pugui haver mai pau. Us imagineu cap país del món on la gent surti al carrer a milers per tal de negar el diàleg amb els demés? Totalment inverossímil però cert, no podia ser altre que els nostres veïns. (comença a ser vergonyós el que succeeix també a Catalunya, l’altre dia a Barcelona hi va haver una concentració de 50 franquistes –duien els símbols i tot- anant en contra del diàleg, érem una terra de llibertat i ens anem convertim en una terra de gentusa) Em fa la impressió que a cal veí hi ha massa odi, massa rancúnies, massa interessos en que segueixin matant. Si jo fos espanyol (per sort o per desgràcia no en sóc, prou feina tinc en ser català), m’avergonyeria dels polítics que hi ha hagut fins ara. En ZP i la colla de sociates anaven de llestos, creient que els bascos eren servils i imbècils com els catalans, que a la primera de canvi els prendrien el pèl i s’abaixarien els pantalons com van fer amb els titelles catalans (Mas al capdavant, no ho oblidem). Els bascos no són tant rucs, 9 mesos és temps suficient per a fer algun pas, ja n’hi ha prou que els prenguin el pèl als catalans, n’hi ha que no són tant rucs…

 

40 anys i encara no han pogut acabar amb la violència? Aneu a pastar fang! Ja comença a ser hora del diàleg per la pau, per alguns 40 anys encara deu ser poc….

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to El diàleg és l’únic camí per la pau.

 1. anònim says:

  ETA no són com els polítics catalans i no es deixaran aixecar la camisa pels moros altrament dits espanyols.

 2. Montse C. says:

  El trencament del procés de Pau era inevitable. Tothom sabia que tard o d’hora l’ETA es referia. Tot aquest temps el que han fet ha estat reforçar-sa novament.
  Amb aquest sistema polític que hi ha a Espanya (centralisme) és impossible que s’arribi a un acord de Pau, sigui el govern del PP o del PSOE.
  Si uns volen la independència i els altres diuen que no, el trencament és inevitable.

 3. JosepArnau says:

  Es ben cert el que dius Sergi. A mes, havent trucat 2 vegades avisant de la bomba amb temps, que encara hi hagues gent no desallotjada diu molt del sistema del pais vei.

  Montse, la policia indicava que, a banda de la captura d’explosius feta a França, ETA havia estat els 9 mesos practicament quieta.
  El PpsoE no ha fet ni un pas endavant per aconseguir la pau, no justifico l’atemptat pero suposo que la paciencia arriba fins a un cert punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *