Autoodi.

Que n’arrivem a ser de rucs els catalans! Cada cop que llegeixo les noticies de la nostra terra anem a pitjor. Un poble mesell com ben pocs s’he n’han vist. Es ben veritat que el sindrome d’Estocolm podem dir que com a poble ens escau i molt. Si, si allo que el segrestat acaba considerant com a propis o defensant els arguments del segrestador, fins i tot abraçant-se al segrestador i passant-se al seu bandol.

Cada dia tenim mes i mes exemples per a dir, PROU! Pero som un poble tant ruc que en comptes de dir JA N’HI HA PROU! Seguim abraçats al que dia si, dia tambe, ens fa la punyeta (per dir-ho suaument). Abraçats i amb els pantalons ben abaixats, aplaudint i ot, com si fossim passerells de primera volada, aixo que fa quasi 300 anys que seguim entomant-les una rere l’altra.CATALANS QUE MES ENS HAN DE FER PER A QUE REACCIONEM?

www.vilaweb.com

La UE reconeix el gaèlic, parlat per setanta mil irlandesos, com a llengua oficialLa Unió Europea sí que ha acceptat el gaèlic com a llengua oficial. A partir de gener del 2007 la Unió passarà a tenir, doncs, vint-i-una llengües oficials. En la reunió dels ministres europeus a Luxemburg en la qual es va rebutjar l’oficialitat del català,(…)

Si en voleu mes exemples, llegiu ben sovint

WWW.RADIOCATALUNYA.CA

Aprofito l’avinentesa per a recomenar un llibre que no deixa indiferent:

Autoestima i Països Catalans
Quim Gibert/Josep Murgades/Marc-Aureli Adell/Bernat Joan
La Busca Edicions, 2003.

—————————————————————-

ELS PAÏSOS CATALANS I EL SÍNDROME D’ESTOCOLM

Autor: Joan Camp Font: El racó català

Al 1.973 en la ciutat d’Estocolm, en un assalt bancari, els lladres van retenir als treballadors del banc durant varis dies. Al moment de l’alliberació, un periodista va fotografiar l’instant en que una de les ostatges i un dels seus segrestadors es feien un petó. Aquest fet va servir per batejar com a ‘Síndrome d’Estocolm’ certes conductes ‘estranyes’ que demostren afecte entre els ostatges i els seus segrestadors. Quan algú és retingut contra la seva voluntat i passa cert temps en condicions d’aïllament i només es troba en companyia dels seus segrestadors, pot desenvolupar per sobreviure una corrent afectiva cap a ells. Aquesta falta de ressentiment envers al segrestador sol ser sempre negada pel ostatge, per evident que sigui.

Opino que actualment la societat dels Països Catalans està patint un cas clar de Síndrome d’Estocolm. Els símptomes doncs, semblen evidents…

D’uns anys ençà, la passivitat patriòtica s’està estenent arreu dels Països Catalans. La gent es decanta per l’estat del benestar. Els polítics que ens representen, demostren precisament això: la passivitat i el conformisme que la societat, en el fons, accepta benèvolament. Ningú protesta ja de debò. La família mitjana es conforma amb allò que li han donat… ja no vol més en el fons.

És ben fàcil (cosa que abans no passava tant) trobar a persones de diferents estatus socials, econòmics, culturals, etc. fent una vida en català i acceptant la seva condició d’espanyol. Són una sèrie de persones, cada cop més i més nombrós, les que si al cinema no fan cap pel·lícula en català, doncs la miren sense cap problema en castellà. Què més els dóna ja? Són la gent que anava a les multitudinàries manifestacions reivindicatives a l’11 de setembre i a les 6 hores de Canet, les que avui donen el seu vot a Convergència i Unió.

Han perdut l’ambició i cada cop troben menys enemic l’estat espanyol que tan detestaven abans per les seves imposicions. Quantes persones coneixeu que parlen català, que accepten la seva catalanitat, i que en canvi, accepten com una cosa ben normal ser també espanyols? Jo, més d’un i més de dos… Qui ha dóna la cara per la gent que encara se sent catalana, i que en cap cas accepta ser espanyol? Ben poca, us ho asseguro!

Trobem com una cosa tan normal que l’estat espanyol s’aprofiti de nosaltres i ens violi sistemàticament. Però no som capaços d’adonar-nos-en. Ningú dirà res! Quantes protestes han acabat només en paraules que s’ha emportat el vent? De ben segur que moltes…

La passivitat i el conformisme, s’està apoderant de nosaltres. Però diuen que la millor manera de curar a una persona que pateix el Síndrome d’Estocolm és quan aquesta s’adona de que l’està patint, o sigui que, potser començaria a ser hora d’anar al metge. S’ha d’intentar que tota aquesta societat adormida i permissiva vegi qui és realment el ostatge i qui és realment el segrestador. Hem d’aconseguir que vegin, tan clar com ho veiem nosaltres, que l’estat espanyol és un enemic i no un company…

Companys… crec que la societat catalana, necessita tornar a ser la societat independent que altre temps va ser. És hora doncs, d’anar al metge i alliberar-nos d’aquest segrest que tant temps fa ja que dura!

P.S.: "Qui es quedi a casa quan comenci la batalla, i deixi la seva lluita als altres aquest, haurà d’ésser previsor. Perquè qui no comparteixi la batalla, compartirà la derrota. Ni tan sols la batalla evita qui vol evitar-la. Lluita, doncs, per la causa enemiga aquell que no lluiti per la pròpia." (Bertolt Brecht)

———————————————————–

PER ACABAR: Contra l’autoodi, L’AUTOESTIMA catalans.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Autoodi.

  1. JosepArnau says:

    Es que n’estic fart de veure com en som de rucs els catalans, vinga, vinga, vinga, na entomant que no ha passat res!

    Farem un cop de timo algun dia? Cada cop que llegeixo les noticies a http://www.radiocatalunya.ca m’agafa quelcom. Crec que quan torni a Catalunya, ja no en quedara res. Vaja si, la darrera colonia espanyola, sense catalans.

  2. vell artista says:

    Josep Arnau, la cosa està francament malament. Jo sempre m’he sentit catalana i mai m’he sentit espanyola. És cert que estem vivint una certa passivitat i conformisme, i la veritat és que jo sóc de tarannà tranquil i pacífic però certes conductes, situacions o declaracions em fan bullir la sang. Intentarem tindre més cura del nostre país per tal que quan tornis encara sigui una realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *