AMBAIXADORS DE CATALUNYA

A casa nostra crec que hi ha quelcom, entre moltes altres coses, que no està del tot valorat. Són els catalans que vivim fóra de les terres catalanes. Normalment, almenys pel que he anat copsant al llarg de la meva vida i arreu, la feina dels catalans foranis pel que fa a donar a conèixer la nostra gent, cultura i terra, acostuma a ser una feina fantàstica. Evidentment parlo per norma general, ja que hi ha catalans que també fan molt mal a Catalunya.

Quantes vegades els catalans "exiliats" en ser preguntats: Oh, ets d’Espanya? Hem respost explicant-los d’on som i el perquè encara pertanyem a Cal Veí (Estat espanyol). Són incomptables les vegades que hem hagut d’explicar que som catalans i que no som espanyols. Són incomptables les vegades que hem exercit d’ambaixadors. Al taxi, a la feina, al pub, a qualsevol lloc exercim del que som: ni més ni menys que de catalans. Després el disgust t’he l’emportes tot veient tots i cadascú dels polítics que formen part del nostre Parlament. Senyors polítics, tenen clar quin és l’objectiu? Col·locarem mai Catalunya al lloc on l’hi pertoca?

[@more@]

A nivell personal, per exemple, a banda de no aturar-me donant explicacions dia sí, dia també, d’un temps ençà faig quelcom diferent. No ho he pogut fer gaire però si en algunes ocasions. És tracta de regalar, a bons amics estrangers els quals saben prou bé quina és la causa catalana, una senyera estelada, la senyera de la nostra llibertat. La primera ocasió va ser tot just fa vora un any. Vaig anar a Polònia a visitar uns amics que hi tinc, doncs bé, al finalitzar el viatge al que coneixia més l’hi vaig donar l’estelada catalana, l’acolliment al país havia estat excel·lent. Els va fer molta, molta il·lusió i em diuen que cada cop que van al pub per veure el Barça la duen al partit. Fa un parell de setmanes, amic d’Eslovàquia va anar a veure el Barça al Camp Nou per primer cop (n’és un autèntic fanàtic), doncs bé, l’estelada que duia també era meva. Aquestes entre un parell més que n’he donat. Cal passar la flama per a que no s’apagui, prou gent que hi ha que la vol apagada.

Torno als catalans que vivim fora de Catalunya, els autèntics ambaixadors del nostre país. Aquí a Dublín, des de fa un any i escaig hi ha un motor que no para de bategar, som els www.catalansadublin.com que, personalment, crec que estem fent una feina genial a banda d'estar perfilant la creació del Casal Català de Dublín. Sí en un dels darrers post agraïa a les petites formigues que van fent possible la coneixença nostra del que succeeix al món; avui vull agrair la feina de tots els catalans i catalanes a l’exterior que, amb la seva feina també de formiga, ajuden a col·locar Catalunya al món. En especial agrair al culpable de que a Dublín seguim al peu del canó i de que, el que fa un any i escaig eren paraules i somnis, ara sigui moltíssim més que una realitat, tot un èxit.Gràcies Sergi, un dels millors ambaixadors d’aquesta Catalunya que tant estimem.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to AMBAIXADORS DE CATALUNYA

 1. Marc Corbera says:

  Molt bé, Catalans de Dublin, tot el meu suport!! Sou uns grans ambaixadors de Catalunya, no en tinc cap dubte!! Nosaltres en el principat, farem el que podrem per ser lliures. Salut!!

 2. JosepArnau says:

  Merci Marc, des d’aqui a dalt es fa el que es pot.

 3. Montse C. says:

  És un plaer haver-te conegut personalment gràcia a la web d’en Sergi i a continuar que el camí és llarg!!

 4. Vinga va, anem a fer unes pintes a la salut del Sergi! Vinga, a pint of Guinness please!!

  No esperis res dels politics catalans actuals!! Son uns inutils tots!!

 5. Vinga va, anem a fer unes pintes a la salut del Sergi! Vinga, a pint of Guinness please!!

  No esperis res dels politics catalans actuals!! Son uns inutils tots!!

 6. JosepArnau says:

  El plaer es meu Montse, per cert com te va la feina?

  Un altre cop a fer pintes Marc?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *