Menys humans

CADA COP MENYS HUMANS 

Els darrers dies tot llegint els diaris i websites, m’adono que la mort d’éssers humans, si no ens són propers, ja no ens afecta per res. Dia sí, dia també, Israel està matant palestins, sobretot a la zona de Gaza i ja siguin culpables o innocents, no importa, no hi ha judicis, només matança i una trista notícia als diaris internacionals notificant-ho, la qual exerceix més d’esquela que no pas de notícia en sí. Una esquela anònima que només diu la quantitat de gent morta, on i el per què: presumptament, i a parer de l’Estat jueu, les morts tenen relació amb el terrorisme. Ja sigui això cert o no, al segle en que vivim, en nom de la lluita contra el terrorisme tot està permès, tot s’hi val que deiem quan érem menuts jugant al pati de l’escola. Sembla que tot s’hi val i que tant se’ns en fot tot, avui en dia de tot en diem humanitat, quan en realitat cada cop estem més deshumanitzats

[@more@]         Observo una imatge d’una casa tota destruïda al diari que llegeixo, assegudes a terra dues noies àrab, la casa no té sostre, no té parets, tot està enderrocat, només restà la porta entreoberta per on se les veu a les dues. Al peu de la imatge, després d’una molt breu explicació només menciona que la operació duta a terme per l’exercit israelí va ser per destruir estructura terrorista, les vides no compten per a res. Com que és contra el terrorisme… Com tampoc no compten l’enorme quantitat de vides que es va cobrar un atac erroni dut a terme per les forces de la ONU a l’Afganistan. Un dels alts càrrecs de les tropes deia l’endemà per la BBC: Sentim enormement el mal causat i la pèrdua de vides però ha estat una confusió. Una confusió? Què passa que sinó és al primer món tot està més que permès? Qui  els tornarà la mare als vailets que la cerquen removent la terra aspra? Humans o gairebé deshumanitzats? Veiem una persona pobra pel carrer i ni ens immutem, ben pocs s’alcen al bus per deixar seure una persona gran al seu lloc, ja ni ens alterem en saber que una, dues, vint o cinquanta persones han mort. No m’agrada i em preocupa, és massa trist.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Menys humans

 1. JosepArnau says:

  Perdoneu les molesties en els canvis del bloc, estic mirant de millorar la plantilla.

 2. deric says:

  M’agrada la nova plantilla.
  Tens raó, sempre ha passat, però ara som molt més inhumans que abans, crec jo.

 3. deric says:

  M’agrada la nova plantilla.
  Tens raó, sempre ha passat, però ara som molt més inhumans que abans, crec jo.

 4. Montse C. says:

  Sí que és veritat això que dius.
  Malauradament el poder i el diner ho deshumanitza tot. I el més trist de tot és que ja ens hem acostumat a sentir les notícies de la quantitat de gent que mora a l’Iraq o a qualsevol altre lloc.
  Cada dia Europa és més rica i Àfrica més pobre i, el més greu és que hi ha molta gent que no li importa gens ni mica. I no cal anar tan lluny: quantes famílies s’han trencat per culpa del diner?? És increïble el mal que fa el poder.

 5. Aixo es el que hi ha. La sol.lucio no sera facil i aqui no hi ha bons ni dolents; fins que no facin un gran esforç les dues parts aqui hi haura morts per estona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *