Viure mort.

O woe, woe,
People are born and die,
We also shall be dead pretty soon
Therefore let us act as if we were dead already.

Ai, Ai las,
La gent neix i mor,
També nosaltres morirem ben aviat
Així doncs actuem com si ja estiguéssim morts.
Ezra Pound Mr Housman’s Message

Al sovint anomenat poeta dels poetes a Amèrica, per la seva profunda influència als poetes en llengua anglesa del segle XX, li devien fer literalment força cas, els més de mig centenar d’espanyols que van fer-se passar per morts per tal d’intentar cobrar la indemnització de la seva assegurança de vida.

Concretament van ser 56 espanyols els que se les van empescar l’any passat per tal de simular la seva mort i així poder cobrar la indemnització de l’assegurança de vida que havien signat amb la seva asseguradora. Vaja van ser 56 els que van ser enxampats, ja que no se sap segur si d’altres han reeixit en l’intent i viuen morts però coberts dels diners de l’assegurança. Tot això segons dades de la Investigación Cooperativa entre Entidades Aseguradoras y Fondos de Pensiones (ICEA) .

Pel que sembla la "mort fingida" més habitual era per accident de carretera i sobretot succeia en països estrangers, tot i que hi solia haver altres tipus de picaresca. A partir de la suposada mort el procediment sempre sol ser el mateix: es falsifica la copia del atestat, de l’autopsia i de la prova toxicològica, així com el certificat mèdic i l’acta de defunció.

La mitjana del que s’haguéssin endut si no se’ls hagués enxampat, són uns 16.800 euros cadascú, cosa que hagués suposat una estafa a les asseguradores per un total de 940.510 euros. Tot i que algun d’ells ho va fer per uns 500 Euros, jugant-se penes de presó de 1 a 6 anys per estafa.

Un dels casos més famosos va ser l’any 2000 quan un conductor d’ajuda humanitaria a Bosnia, es va inventar un suposat fill, va fer-se assegurances de vida pels dos amb unes quantes asseguradores i va simular la mort per emportar-se un bon pessic.

– Avui ja no és 28 i això no és cap innocentada, tot i que pugui semblar-ho, tanmateix per als increduls això ja fou publicat al Mundo el dilluns dia 27.

Em pregunto si aquestes entitats asseguradores prou que podrien exposar també algunes de les estafes que cometen als assegurats.  

Per altra banda, ha de ser força curiós viure oficialment mort. Tot i que molts dels que vivim sovint hem pensat que ho som, sense ser-ho. Viure mort i renéixer per morir. Viure la mort, per poder tornar a morir-la. Com diu el poeta més val que actuem com si ja estiguéssim morts…

 

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Viure mort.

 1. aina says:

  tens tota la raó, a vegades hi ha més morts caminant pels
  carrers que en els cementiris…és la pròpia vida, que ens
  enterra amb la seva grandiloqüència hipòcrita. Aprofitem
  per viure-la ara, mentre ens creguem vius. 1abrasu!

 2. jo mateix says:

  Mare meva!!

  És una d’aquelles coses tant curioses que costen de creure.
  Si tantes ganes tenen d’estar morts….no sé….però que no estafin d’aquesta manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *