Sudoku.

Us explicare un dels meus darrers vicis: el Sudoku.

No se pas si el coneixeu, jo el vaig descobrir deu fer cosa d’un parell de mesos mitjançant el diari The Times. Mai hagues dit que vivint a Irlanda. compraria diaris britanics. Malauradament per la poca qualitat dels diaris irlandesos, nomes se’n salven un parell pero tot i aixi no son d’una gran talla, cada cop que compro el diari ho he de fer escollint el The Times, un diari complet, amb bona informacio i bons suplements.

Doncs be, comprant el diari baix descobrir el Sudoku. Es un joc japones de graelles, dividit 9 x 9 i cada una d’elles en numeros de 3 x 3.

Se’t faciliten una serie de numeros i has d’omplir la resta, tenint en compte que en cap de les graelles no es pot repetir cap numero del 1 al 9, ni tampoc horitzonatment ni verticalment al llarg del quadrat. Personalment odio els numeros, pero aquest joc es força entretingut i com podreu veure fins i tot adictiu.

En aquest web en teniu mes informacio, tambe en aquest altre: The Times, el diari que ha fet pujar a la fama aquest joc. Tornant cap a Dublin, a l’aeroport de Brusseles, vaig estar llegint el diari italia La Republica, doncs be tambe hi havia un parell de jocs del Sudoku, desconec si els diaris catalans tambe han incorporat aquest joc en les seves pagines.

Si voleu fer unes partidetes online (tot i que es molt millor paper i llapis):

http://www.puzzle.jp/letsplay/applet/sd_starter_022-e.html

Ja direu el que i si per aqui baix tambe esta de moda. Aqui el llibre 1 i el 2 del Sudoku son dels mes venuts, sobretot deu ser perque hi ha poca lletra a llegir.

Salutacions.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Sudoku.

 1. boira says:

  Sembla interessant, sí….el problema (particular)? Doncs que a mi si no me l’explica algú personalment no l’entenc, i va en serio….
  Un profe fa poquet, també, ens va ensenyar a jugar al Go!, noxe si saps de quin et parlo….és molt divertit. Ara, no t’escriuré totes les regles i tàctiques, ni jo me les sé totes…
  Un petonet, molta sort per Ireland, i fins aviat!

 2. Frederic says:

  No he entés res! Soduku? Ah, no Sudoku! Té alguna cosa a veure amb Bola de Drac o Shin-Shan?
  Per cert, recomanem un diari britànic per poder llegir per internet.

 3. JosepArnau says:

  -El que he posat com a exemple ja inclou la solucio, de bones a primeres et donen els numeros que surten en vermell i es questio de trobar la resta completant les caselles. Personalment tambe odio els numeros pero aquest joc es nomes de logica, no es de fer sumes ni calculs.

  En Songoku era el de la Bola de Drac (mitic, em tornaria a empassar tots els capitols crec). Si jo vaig entendre com si juga no patiu que ha de ser senzill. Pel diari aquest mateix que t’he dit, el The Times, o sino el web de la http://www.bbc.com es força complet, jo el visito cada dia.

  Pere, els trobo massa complicats els teus, aquest de les balances ni dient-me la solucio no descobreixo el perque. Tot i aixo merces ho provare.

 4. isnel says:

  Ui, jo sóc més de lletres, com si diguéssim…

 5. Joel says:

  Doncs jo estic totalment enganxat, he trobat un programa gratuit aquí que està prou be i genera puzzles de solució única, però estic buscant un en català. Algú sap on puc trobar-ho?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *