NO a AQUESTA Constitució europea.

Fa uns dies que volia parlar de la Constitució europea però fins avui no m’hi he posat, sobretot ha estat motivat en veure el web dels sociates on mostren que el lema de la campanya electoral serà: “Sí perquè som Europa”. Segurament deuen pensar que els que votarem NO a AQUESTA Constitució som Amèrica o Àsia, o qui sap si l’Àfrica. Com de costum en el seu web intenten titllar d’antieuropeista a tot el que no voti si, haurien de saber que el que som és crítics amb aquesta Europa que ens volen imposar. Si volem una Europa democràtica, necessitem ciutadans crítics, no súbdits domesticats, com pretenen que diguem Sí a tot tant si sabem el que és com si no. Per això aquest NO a AQUESTA Constitució, serà un NO europeista, exigint una millor Constitució europea.

 L’any 78 els catalans ja vam aprovar una Constitució espanyola creient que després es milloraria, han passat quasi tres dècades i segueix intocable. (Una Constitució que entre d’altres barbaritats legitima els cop d’Estat de l’exèrcit). En aquella ocasió quasi no teníem altre remei, o caixa o faixa, ara hauríem d’intentar no cometre el mateix error. Per a modificar aquesta s’exigeix la unanimitat dels 25 estats membres, per tant poca cosa es canviarà si s’aprova i cal dir-ho n’hi ha moltes a canviar. 

  

 

[@more@]

Jo no vull donar el vist-i-plau a AQUESTA Constitució que consagra la Europa dels Estats i no la dels ciutadans i els pobles, una Europa ue com a catalans no hi pintem res, ni el nostre país ni la nostra llengua hi són reconeguts (l’única opció és tenir Estat). A AQUESTA Constitució que no assegura la igualtat de sexes, que consagra la militarització d’Europa (imposant la submissió a la OTAN i imposant augmentar la despesa militar estatal, això que fa quatre dies tot Europa estava en contra de la guerra!), que nega els drets polítics i socials dels immigrants, que nega el dret a l’autodeterminació de les nacions sense Estat. Una Constitució on s’hi adopten polítiques que fomenten la privatització de serveis públics com el de la seguretat social, l’educaicó i els transports, entre altres serveis i empreses públiques (art. III-122, art. III-166),…hi ha moltíssimes raons per dir NO a AQUESTA Constitució, encara hi soma temps.

És aquesta l’Europa que volem? Una altra Europa és possible. Perquè en un futur volem una Europa que respeci els pobles i els seus ciutadans que l’integren ara diem, NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ, per en un futur poder dir "sí" a una millor Europa. 

 Publicitat

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to NO a AQUESTA Constitució europea.

 1. Perejoan says:

  La campanya pel NO només ha fet que començar. En continuarem parlant. I ara que no em vingui ningú dient-me que és una causa perduda. Tant m’he fot. Cap causa perduda em farà abdicar del que penso i dir-ho ben alt.

 2. No a la Constitució europea! Sí a la igualtat entre pobles! Sí a l’Europa dels pobles, malferida però no morta!

  Sóc europeista, no d’aquesta classe!

  Perquè vull més diners a la meva butxaca de ciutadà, dic “No” a la Constitució! Per això i més motius, inclosa la llengua que ara m’estàs llegint aquí i a La Stoa!

 3. jo mateix says:

  La llàstima no és tan sols que votin Sí. El pitjor de tot és que molts votaran Sí sense saber que voten, simplement guiats per una massa a favor de la Constitució, que no sé pas si aquesta massa és tan favorable com alguns ho pinten.

  Jo no votaré, doncs encara tinc disset. No diré quin seria el meu vot (tot i que estic molt, però molt dacord amb tu), però si que diré a aquells que han de votar que com a mínim s’informin del que realment voten.

 4. Frik says:

  Jo estic amb tú! Jo no vull una EUROPA d’aquesta manera, jo si vull una EUROPA però no així…amb el mercantilisme i l’afany de fer diners per bandera

 5. Frederic says:

  Estic tan fart dels politics (els suporto cada dia) que se’m treuen les ganes d’anar a votar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *