La llengua catalana crea llocs de treball

 

Una cosa que em costa molt d’entendre es l’odi a la llengua catalana. Deixant de banda els extremismes radicals espanyols, per qualsevol persona que visqui a les terres de parla catalana no entenc aquest odi envers la llengua propia de Catalunya.

 

Avui en dia que tot es mira des del punt de vista de l’economia, potenciar la llengua catalana crearia llocs de treball, molts llocs de treball. Si fos obligatori (i la llei es complis) per a les empreses operar en catala a casa nostra en tots els ambits (tambe online), moltes empreses es veurien obligades a contractar a gent que coneguin la nostra llengua. Gent que ara no necessiten ja que poden fer i desfer el que vulguin en espanyol. Seria una bona manera de fer creixer l’economia.

Personalment treballo en una multinacional i ho veig ben sovint en altres llengues oficials a Europa i amb molts menys parlants que no pas la llengua catalana. Molta gent ha trobat feina en aquesta i d’altres empreses, a banda dels seus estudis, degut a les llengues que parlen, llengues que tenen molts menys parlants que no pas la nostra llengua. Com a exemple, una feina al nord d’Irlanda.

Sembla que no ens adonem que anant en contra la llengua catalana ens estem disparant a nosaltres mateixos. El que ens cal es ser un pais normal com la resta de paisos europeus, es l’unica manera per a tirar endavant i ser respectats.

This entry was posted in Llengua catalana. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *