L’Andorra irlandesa.

Recordeu els temps en que la gent anava a Andorra a comprar sucre, llet , perfums o electronics i omplir el cotxe de benzina entre d’altres xorradetes? Doncs ara Irlanda del Nord s’ha convertit en l’Andorra irlandesa i a l’engros. No pas per raons politiques, sino en sentit economic en aquest cas.  

Degut a la forta devaluació de la lliura esterlina, tot just abans de Nadal rondant la paritat entre la lliure esterlina i la moneda europea 1:1. Ara mateix esta 1 Euro = 0.90460 GBP.

Si a mes a mes hi afegim una diferencia de 6,5% en VAT o IVA en els productes , siguent mes car al sud de l’illa que al nord. Si hi acabem d’afegir el cost ja de per si molt mes car dels produces a Irlanda que a Irlanda del Nord (fer negocis a Irlanda del sud es molt mes car ja que la propietat comercial i privada i la ma d’obra es molt mes cara (entre d’altres coses), us podeu imaginar la gran diferencia en els preus.

  Una diferencia de preus en certs casos, abusiva i brutal. Car, pels mateixos productes, fins i tot en les mateixes botiques o gran supermercats, en certs casos hi ha una diferencia en preus descomunal. Com podeu veure en la web www.dualprcicing.ie en alguns casos el “Ripp off Ireland” arriba a casos exageradissims de fins a 80% de diferencia.  

Aixo fa molt mal a l’economia irlandesa, a una hora i mitja en cotxe i ja hi ets, pero personalment ja he anat 2 cops a Irlanda del nord en el que va d’any. En la segona ocasio comprant un laptop estalviant uns 200 euros del que hagues passat al sud. Conec gent que 1 cop al mes fan una escapada a Irlanda del nord per fer les compres. En quesito de crisi, cal estalviar com sigui. En aquest cas, sense fronteras… 

(Per cert, avui ens hem llevat amb neu a Dublin, i se’n espera mes durant el dia, la nit i dema).

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to L’Andorra irlandesa.

  1. Josep, que ens l’estan fotent amb això de l’euro!!! La mare que els va parir!!! Estafadors!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *