Em preocupa com va el procés.

Malaurdament, darrerament m’he tornat molt pessimista amb el procés d’independencia de Catalunya. No vull pas contagiar-ho a ningú pero si advertir a la resta de catalans com ho veig i el que em preocupa.

Veig venir: No hi haura tercera via ni cap oferta espanyola abans del 9 de novembre. Rajoy i el PP viu de l’anticatalanisme, queda poc per les eleccions espanyoles i la premsa ultra dreta de la caverna mediatica espanyola (El Mundo, La Razón, ABC, etc) no l’hi permetrien un canvi de rumb.

Sinó m’erro, el Govern aprovara la llei de consultes el Setembre del 2014, després de la Diada per fer veure que escolta el poble (possiblement fins i tot amb el que queda del PSOE a Catalunya, aquest per mirar d’alleugerir la deriva brutal i semblar que ara són democrates), immediatament el PP, UPyD, VOX o Manos Sucias l’enviara al Tribunal Consitucional (totalment conrolat pel PP i PPSOE), el qual impugnara la llei de consultes immediatament. Sinó vaig errat, la pot impugnar per 5 mesos (el President Mas ho reconeixia fa poc en una entrevista, per tant ho sap molt bé) i així no hi pot haver consulta el 9N. Encara més: el 2014 s’haura acabat sense consulta (aixo si, la culpa es dels veins espanyols!) ni independencia.

A pocs mesos de les eleccions més importants de la Historia de Catalunya, veig els partits  sobiranistes molt capficats en les eleccions municipals i no gaire centrats en el referendum d’independencia. Em fa l’efecte que el seu objectiu és utilitzar el cabreig independentista per…. fer el mateix que van fer amb les eleccions europees: CiU i ERC es reparteixen el pastís, tot enfonsant el PSC encara més arreu del país. Hi ha molts calers per rebre (Federació de Municipis de Catalunya, AMC, Diputacions, dietes?, etc).

Evidentment el Tribunal Constitucional espanyol, totalment controlat pel PP i PPSOE, suspendra la llei de consultes amb alguna de les típiques excuses. L’Ajuntament de Barcelona pot fer una consulta sobre la Diagonal pero el Govern de Catalunya, amb un Parlament de fireta (ara mateix no serveix per gran cosa) no pot decidir sobre el seu futur. El futur de les colonies, nomes el pot decidir la metropoli espanyola.

Tot seguit ja s’acosten les eleccions espanyoles (finals del 2015?), el President Mas ja ha repatit per activa i per passiva que no hi haura eleccions avancades a Catalunya, almenys el 2015 i encara menys el 2014 (cal seguir vivint del darrer resultat a les eleccions). Bona part de CiU, com el PSC i ICV, estan de genolls pregant a qui calgui que Rajoy abandoni la Moncloa i que entri un combinat explosiu amb Podemos, PPSOE, IU i companyia. Per així tenir un “federalisme” pactat amb Madrid, “blindant” la llengua i rebent quatre rals més (el retorn del peix al cove o altrament anomenada per La Vanguardia espanyolitzadora, tercera via). Cal recordar que el model de financament ja s’ha de canviar igualment, toca per calendari. Els partits de l’status quo, contents per seguir agafats a la mamella i els catalans atontats signant la seva eutanasia col-lectiva en una consulta aprovada per l’estat. La pastanaga del burro que n’hi diuen. Malgrat no s’adonin que Espanya NO respecta ni compleix mai els seus pactes i que el que avui signessin PPSOE, Podemos i companyia, al cap de 4 anys el PP, UPyU, C’s i demés anti-catalans ho prendrien com si res (només cal mirar els darrers anys del PP). L’Espanya fatxa anti-catalana, sempre rebrota malgrat de tant en tant perdin la majoria absolta. A més a més, els dos candidats del PPSOE són igual que els del PP, pel que fa a Catalunya. Pero l’engany ja esta fet i l’independentisme estaria desactivat (o aixo volen provar).


(SEGUEIX LLEGINT)

Alres coses que no tenen gaire sentit: No entenc perque el Molt Honorable President Mas va posar la consulta al novembre i no, per exemple, al gener, quan es ben sabut que cada dia que passa amb Espanya, els ciutadans de Catalunya patim més (en tots els sentits). Només ho puc entendre per allargar al maxim el procés i així, el 2014 ja ha passat com si res. Tricentenari esfumat sense la independencia. Aixo que portem des del 2012 (abans i tot vaja!) i és ben sabut que allargar el procés més de 2 anys és absolutament contra pruduent pel SI. Afegir que com més s’allarga el procés, sembla que CiU i ERC en treuen més redit (vegin resultats de les eleccions europees).

A més a més, per quins set sous el President va triar una doble pregunta (Sí-Sí, Sí-No o No-No) quan a tot arreu del món només se’n fa una: Independencia Si o NO? I aquesta darrera és l’única pregunat que el poble de Catalunya vol respondre. (no les ximpleries que l’Iceta PPSOE proposa).

No entenc perque el Parlament fa una declaració de sobirania al gener pero no l’exerceix, per exemple aplicant la llei Wert (si, si, la consellera Rigau que tant valenta era abans).

Tampoc no entenc el seguent: estem a molt pocs mesos de les eleccions més importants de tota la Historia de Catalunya (Només en queden 4!!!!) i ni el govern, ni els partits fan campanya ni fan actes massius i constants per la independencia. Ni llibre blanc ni res. Ans al contrari, tot i saber que amb la independencia recuperariem 16.000 milions d’euros anuals, que no caldria retallar, el Govern ja prepara retallades fins al 2017.

Sóc conscient que molts, segurament en llegir aquest post, em titllaran d’anti catala, anti independentista, del CNI o d’altres ximpleries. Els que em coneixen, saben que sóc independentista de fa molts anys, he treballat molt per Catalunya i per la independencia del nostre país i ho seguiré fent fins al dia de la llibertat; ara bé, vull que quedi clar que no m’agrada com s’estan fent les coses darrerament.

Portem des del 2012 omplint els carrers arreu de Catalunya per la independencia i sembla que hi ha gent interessada en allargar-ho tant com puguin per veure si “s’abaixa el sufflé” i aturen el procés. El Conseller Santi Vila, per exemple, cada dos per tres ens ven gat per llebre. Dialeg i ximpleries amb la de Fomento, quan resulta que els ciutadans segueixen patint. Pero ell felic i la seva ambició per a ser President segueix endavant amb la amiga de Fomento, prenent-nos el pel.

Catalans, no defallim. Només si nosaltres apretem els nostres polítics (de tots els partits) aconseguirem que la independencia sigui inaturable. Tots els polítics haurien de ser rebuts arreu del territori amb pressió constant per fer l’abans possible la independencia. I sinó volen, que pleguin.

Espero de debo que m’equivoqui en tot i aquest 2014 ja tinguem la independencia al sac. Ben poques coses em farien mes felic.

This entry was posted in Països Catalans - Catalunya, Política. Bookmark the permalink.

2 Responses to Em preocupa com va el procés.

 1. Selene Zaragoza says:

  Estàs pesimista.

  Catalunya:
  Es pot dotar d’Estat i que tot canvii x a millor. Escenari que jo vull perquè es, de llarg la millor de les opcions per a un territori que m’estimo.

  Obviament puc crear més escenaris però no ho faré.

  Pp no ajuda ni ajudarà. És un enemic extern amb el que les coses sempre han estat clares.
  Amb arguments sempre molt macarronics alhora de defensar les seves polítiques. I és aue un partit que ve d’on ve aquest nomès pot tenir arguments d’aquest fipus: macarronics.

  Psoe ni ajuda ni ajudarà. El Psoe (PSC) i els seus simpatitzants representan a un electoral ambigu – que no indecís.
  No entendre l’electorat que vota -millor dit wue fins ara a votat al PSC o PSOE- és no entendre molta gent que viu a Catalunya. Com els meus tiets de Badalona. Aquesta gent de cop i volta es troben amb l’anatema de independència si o independència no en un període històric de forts canvis socials i econòmics dels últims 10 anys. Quan les problemàtiques quotidianes de la seva vida sempre han girat entorn a portar diners a casa per a que la vida dels seus fill sigui una mica millor.
  Paradoxalment els pares d’aquests votants, van arribar d’altres territoris espanyols perquè les seves families, com els meus avis, havien perdut una guerra civil i com a perdedors no tenien res a posar-se a la boca i van anar a petar a Catalunya, concretament a Barcelona, on van poder fer una vida millor. Una vida esforçada, pero millor.

  Sabent tot això: tu no creus que és una deslleillaltat absoluta, que ara….aquests votants del Psoe o Psc, tan se val, amb backgrounds així tinguin “el corazón partido”?? Tu creus que és normal que sent segona generació d’emigrats no sapiguen encara d’on són? Si del poble al que fan visita 15 dies l’any (diga-li si vols Albacete, o Jaen, o Jerez de la frontera….és igual) o la terra en la que van nèixer i en la que han fet tota la vida: Catalunya.
  Aquesta gent són el problema.
  Aquests són els que tenen el pito fet un lio. Que van neixer aquí però és com si fossin d’allà.
  Aquest grup ha de resodre problemes d’integració social. No s’han integrat al territori! Perquè no han sapigut fer la pertinent reflexió al respecte a l’ identitat.
  I els si pregunten per la independència? No és que no vulguin respondre, é que no poden!
  Aquests ex votants de Psoe els hi queda lluny ERC perquè Catalunya, tot hi ser la seva terra, els hi queda culturalment lluny. Aquests si canvien el vot ho fan decantant-se cap a CIU -o en el pitjor dels casos cap a UPyD.
  Que per cert, és el militant tradicional de CIU el que tenint molta culpa de que els anteriorment nomenats no sàpiguen ni on viuen. Clar. La única cosa que necessitaven era mà d’obra x les fàbriques que dirigien. No necessitsven ciutadans catalan. Nomès necessitaven treballador. Colla de miserables tots plegats. Una burgesia de puta mare!

  I són, els fills d’aquests EXvotants de PSOE són els que votaran a la serp del de “Podemos” perquè aquest sí, es un tiu legal.

  Dels votant de CIU no vull parlar del que ja he dit. Però el seu millor amic ha estat sempre la pela, lo de la bandera i el catalanisme era un accessori pràctic i convenient.
  Amb una mica de distància històrica veurem si realment han canviat o segueixen sent el que eren.

  Arnau: aquí els que han de donar la talla són els d’Esquerra. Els que haurien de fer una declaració unilateral d’independència si aconseguissin una majoria amplia en les pròximes eleccions… i jo fins que no ho veig no ho crec o sigui que ja cal que deixin els cants de sirena i fagin la feina que ells, si, tenen la obligació moral de fer.
  El referèndum jo si que crec que es farà. Però si de CIU depen potser sigui, com tu ben dius, descafeinat.
  I de l’ANC haurien de sortir -i crec que sortiran, al meu parer – els millors polítics x a una Catalunya Independent.

  No se si he contestat el teu neguit o t’he deixat pitjor que estaves.
  Jo abans de començar aauest camí cap a la Independència, ja em vsig dir a mi mateixa que era una batalla que s’havia de lluitar guanyès o perdès? Vaig pendre la decisió amb totes les conseqüencies. Tu no?

  Una abraçada i ànims.

  Selene

  La meva vida ha estat marcada pel contrast. I això em fa entendre molta gent

 2. JosepArnau says:

  Moltes gracies pel comentari Selene.

  Es cert el que comentes dels votants del PSC, per sort, no tots es deixen manipular. No se si coneixes Sumate, pero fan una feina impressionant.

  Per cert, Podemos em sembla allo de “antes roja que rota”. No entenen que Espanya mai compleix els seus pactes.

  Completament d’acord amb el que comentes: La desició esta presa: No pararem fins a la independencia.

  Com dius, val la pena mirar les coses amb contrast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *