Catalans a Dublin.

La comunitat catalana d’Irlanda mostra signes de vitalitat i la ferma voluntat d’organitzar-se per contribuir a la projecció internacional de Catalunya i dels Països Catalans a Irlanda. Fa cosa d’un parell de mesos, per l’11 de Setembre, iniciàvem el procés que de mica en mica anem avançant. Era la nostra Diada nacional, i un grup de catalans quedàrem per a posar la primera pedra a la nostra fita: la creació d’un Casal Català de Dublín (Irlanda).

De moment seguim en el bon camí marcat, el procés segueix avançant a passos de gegant. Vam organitzar una botifarrada contra la Hispanitat, érem un bon grapat i vam xalar d’allò més. Paral·lelament estem creant la Penya Blaugrana de Dublín, la qual està tenint tanta acceptació com el Casal Català. Fa ben pocs dies hem inaugurat la pàgina web de l’associació, la qual serà el nostre principal pilar d’interacció. Val a dir-ho també, que aquesta web en ben pocs dies a rebut vora un miler de visites, superant les nostres expectatives. Esperem que pugui ser útil tant per als catalans que vivim a Irlanda, com per als que viviu als Països Catalans i teniu pensat pujar cap aquí dalt.

Només ens resta seguir amb els tràmits per al reconeixement legal per part dels governs catalans i irlandesos de la nostra entitat que ja funciona tot i no ser reconeguda. I seguir amb les activitats que ens havíem proposat, aquí en teniu una petita mostra:

– Promoure la llengua, la història i la cultura dels Països Catalans.

– Fomentar l’intercanvi de la cultura dels Països Catalans amb les altres cultures del país on vivim.

– Promoure l’aplec i la germanor entre les persones de parla catalana, sense distinció d’ideologies o creences.

Amb tot això us animem a ajuntar-nos a la nostra associació, mitjançant la nostra pàgina web, les activitats i trobades que anirem fent. Pretenem ser l’ambaixada de Catalunya i els Països Catalans: un punt d’acollida per als catalans, les catalanes i els catalanòfils que resideixen o visiten la nostra illa.

A banda també animem a tots els ciutadans dels Països Catalans a visitar-nos en aquesta terra, que com la nostra, és terra de llibertat i acolliment.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Catalans a Dublin.

 1. frederic says:

  Acabo de visitar el web, què bé que us ho passeu!

 2. Luthien says:

  Endavant Josep Arnau!! És una molt bona feina tot plegat: el casal, la web, les vostres activitats!!!

 3. Immas says:

  Per Pasqües alomillor vaig cap a Irlanda, on tenen previst actuar uns amics! Ara sols em falta estalviar!
  Espere tingau sort amb el projecte!! Ànims!!

 4. Perejoan says:

  Si un dia surto a l’estranger, et prometo que vinc a Irlanda 😉

 5. Colònia says:

  Felicitats, ànims i endavant. Potser ens trobem algun dia. Catalans de Colònia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *