Un congrés a l’Argentina reuneix més de 150 llengües perseguides pel castellà.

Tal i com informa el diari El Punt o bé www.radiocatalunya.ca , un congrés que tindrà lloc a l’Argentina reunirà més de 150 llengües que han patit i encara pateixen, la imposició del castellà. El proper mes de novembre a la ciutat argentina de Rosario, es realitzarà una doble trobada en forma de congressos, ambdós dedicats als idiomes però ben diferents l’un de l’altre.
Un serà l’oficial, convocat per l’Institut Cervantes i per moltes de les institucions que es dediquen a difondre el castellà; el qual posarà la seva fi el 17 de novembre amb un discurs del rei espanyol, Joan Carles I.
L’altre, cel-lebrat de forma paral-lela i coincidint amb els mateixos dies, s’anomena Primer Congrés de les Llengües, pretén aplegar representacions de tots els pobles que han patit i encara pateixen la imposició del castellà a les dues ribes de l’Atlàntic, com els de tota l’Amèrica Llatina, des de Río Bravo mexicà fins a la Terra del Foc (Patagònia).
Els idiomes de l’estat espanyol que han sofert i encara sofreixen aquesta imposició: El català, el gallec i l’èuscar també hi seran presents. Per iniciativa del Casal Argentí de Barcelona s’ha constituït la Comissió dels Països Catalans del primer Congrés de les Llengües. Diego Arcos informa que mantenen converses amb Òmnium Cultural, associacions per la defensa del català a la justícia i entitats valencianes i mallorquines.
«Està confirmada la presència de 172 llengües que viuen la mateixa situació. Crec que l’experiència catalana serà un corrent d’aire fresc». Arco destaca la presència d’un dels màxims experts en la llengua guaraní, el mallorquí mossèn Melià -que assistirà als dos congressos-. L’escriptor colombià Gabriel García Márquez ha anunciat la seva negativa a participar en el congrés oficial per divergències amb els organitzadors.

———————————
http://www.casalargentino.org/congres01.htm

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Un congrés a l’Argentina reuneix més de 150 llengües perseguides pel castellà.

  1. Llibert says:

    Suposo que la “nostra” super consellera de cultura no ho deu saber… i encara que no fos així em sembla que miraria cap a una altra banda.
    Cagoenlestatespanyol…

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *