Restriccions d’aigua al desembre.

Tot just acabat de penjar al Diari ARA. 

Si a Catalunya hi ha restriccions d’aigua a l’estiu quan hi ha sequera, a Irlanda, un dels països on hi plou més, a banda de a l’estiu en certes regions, ara també hi ha restriccions d’aigua a l’hivern. Degut a les baixes temperatures que ha anat experimentant el país durant tot el desembre, que molta gent durant la nit deixava les aixetes obertes per a que no es congelessin els conductes de l’aigua de casa i pel mal estat de la infraestructura que transporta l’aigua a Irlanda, durant aquest desembre hi estan haventrestriccions d’aigua sobretot a l’àrea de Dublín. Aparentment les reserves d’aigua estan ben baixes i les restriccions en certes zones de Dublín són de les set del vespre a les set del matí. Almenys ens diuen que des del dia 23 al 28 de desembre no tindrem restriccions d’aigua. Ben curiós això en un país on hi arriba a ploure tant.

Sno.jpg

Ara mateix, miro per la finestra i segueix nevant. Fa hores que neva, durant tot el dia que no ha parat de nevar. Si fa tot just dues setmanes escrivíem dient que estàvem colgats de neu, aquests dies hi tornem a estar. Aquella darrera vegada, la neu, el gel i el fred van durar uns deu dies. Vam tenir una setmaneta de temperatures positives (al voltant dels 5 graus de màxima) i des de fa una quants dies que ja hi tornem a ser, ben colgats de neu i fred.

 

Per a tothom qui tingui previst viatjar a Dublín durant els pròxims dies, es trobarà una ciutat ben blanca de neu i gèlida. Això si pot arribar, ja que l’aeroport de Dublín torna a estar tancat, almenys fins demà a les 8 del matí. A mes, molt de compte amb les carreteres, ja que sembla que a Irlanda no n’aprenen d’altres anys amb la neu i la veritat es que és com si anessis a esquiar amb el cotxe.

sno1.jpg

Porto mes de sis anys vivint a Irlanda i mai havia vist tanta neu i fred en aquest país. Els que hi han nascut i porten encara més anys, diuen que és un dels anys més freds de tota la historia meteorològica registrada . Els entesos, diuen que això serà el pa de cada any.

 

Si l’aeroport de moment segueix tancat, els que si que han vist un increment en reserves son els del sector del transport marítim. Tal i com va passar durant la darrera explosió del volcà islandès. La gent se les empesca totes i si no pots volar, molta gent ha decidit agafar el vaixell i anar cap a la Gran Bretanya o Franca.

snow.jpg

Almenys aquí ja tenim ben garantit que tindrem un Nadal ben blanc. S’esperen temperatures àrtiques fins al dia de Nadal mateix. Mes enllà, ja ho veurem. Sí veniu a Irlanda, no us equivoqueu pas, això és Irlanda no Islàndia. Malgrat s’assemblin amb el nom, el fred i el rescat famós del FMI i la Unió Europea, de moment encara són països diferents. Vinga Bon Nadal, a estalviar aigua i a tapar-se que aquí segueix nevant!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *