Lleis demòcrates?

Llegeixo la notícia que, per fi ningú anirà a presó per haver convocat un referèndum  , pel que es veu el govern espanyol actual ha presentat una proposició per anul·lar la reforma del Codi Penal feta pel PP per castigar aquest dret. El que hi havia fins ara incloïa penes de presó de fins a 5 anys i 10 d’inhabilitació, per realitzar convocatòries no autoritzades pel Congrés com la del pla d’Ibarretxe o qualsevol consulta popular votada lliurement pels ciutadans.

Em sembla una bona notíca, tot i que tardana, una bona notícia. Si la democràcia és una doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l’elecció dels governants, a l’Estat que encara estem, podem dir que es recupera una bona part de democràcia. Li ho expliques a qualsevol persona i et diria que es tracta d’un país que viu en una dictadura bananera, 5 anys de presó per demanar al seus ciutadans lliurement la seva opinió. Ben surrealista oi? Doncs fins ara, encara formava part del Codi Penal d’un país en el qual aparentment hi ha democràcia.

Em sembla tant antidemòcrata, aquesta llei que va fer el PP, tot reformant el codi Penal a corre cuita. El PP ens ha mostrat ben sovint del què és capaç de fer i que de ben segur per més d’un d’ells no els faria pas res viure com fa uns anys enrere, almenys això és el que ens mostra alguna de les seves actituds totalitàries i lleis que van fer mentres eren al poder.

 

[@more@]

This entry was posted in Política. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *