L’esperat ‘Fahrenheit 9/11’ de Michael Moore arriba al nostre país:

 

El film ha arrasat als països on s’ha estrenat i finalment, després d’haver-se estrenat als Estats Units, a França i al Regne Unit, on ha aconseguit un èxit aclaparador, ‘Fahrenheit 9/11’, el darrer film de Michael Moore, arriba avui a les nostres pantalles (en espanyol i prou). Aquest film relata les connexions financeres de la família Bush amb Ossama Bin Laden i amb algunes famílies poderoses més de l’Aràbia Saudita. Entre més coses, explica que el govern nord-americà va ajudar a evacuar dels EUA membres de la família Bin Laden poc després dels atacs de l’11 de setembre de 2001. Pocs dies després d’aquests atacs, quan als avions comercials no podien utilitzar l’espai aeri nord-americà, la Casa Blanca va noliejar uns quants avions perquè la família Bin Laden, dispersa pels Estats Units, es pogués reunir i volar cap a l’Aràbia Saudita, fet que va deixar estupefacta la CIA. El film també recull declaracions de soldats nord-americans enviats a l’Irac, que expressen malestar per la invasió. Moore, que va aconseguir la Palma d’Or a Canes amb aquest film, ha declarat públicament que no pararia fins a foragitar Bush de la Casa Blanca. Al seu país, Moore va haver de lluitar contra la censura per poder estrenar aquest film. Recordem, finalment, que Moore anima els internautes a descarregar-se el film des de la seva web.

http://www.fahrenheit911.com/

 


[@more@]

Ja sigui per manca de temps, per mandra o segurement perquè el nivell cinematogràfic darrerament no acostuma a ser gaire bo, deixant de banda que el cinema de la ciutat on visc és bastant (per dir-ho suaument) incòmode i dolent, fa temps que no faig cap visita al cinema. De fet, no recordo ben bé quina és la darrera pel-lícula que hi vaig veure. Potser va ser pel desengany que m’hi vaig trobar o bé del que en devia arrivar a ser de dolenta que per això fa temps que no hi he tornat.

A qui no li ha passat que està tot decidit a anar al cinema a veure un bon film i justament a l’hora que hi arriva, això passa per no ser previsor i mirar-ne l’horari d’antuvi, només fan una pel-lícula que abans d’entrar a veure-la ja dius, cassom la mar salada, ni que em paguéssin no l’aniria a veure. Però clar com que et mories de ganes d’anar al cinema, has d’acabar veient aquesta pel-lícula que només veure la primera escena ja dius: Què collons he anat a veure?

Suposo que degut a les típiques pel-lícules “cutres” made in USA, fan que anem avorrint de mica en mica el cinema, ja que de bo, ens en donen en compta gotes.

Potser valdria la pena anar a veure el documental d’en Moore, quelcom de bo deu tenir no?

This entry was posted in Recomanacions. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *