Cosa de pecats.

S’havia assegut en un dels bancs davant del parc de la Catedral, enmig d’un gran planter de flors arrenglerades segons els colors formant l’arc de Sant Martí. Contemplava aquell enrome edifici observant detalladament la seva fisonoima. Anys, dècades, segles, havien passat i el temple restava dempeus, amb fermesa lluint la seva esplendor.

Després d’una estona es va posar dret tot decidit, per tal de poder veure l’interior d’aquella bellesa. Fent un seguit de pases es va trobar enfront de la façana, feia conjunt amb la resta de la construcció però es notava massa que recentment havia estat restaurada. Es decidí a endinsar-se cap a l’interior. A primer cop d’ull, una màquina enregistradora, una senyora l’acompanyava i tot un reguitzell de ciris, postals i demés estris de pregària. Per entrar a l’interior no hi havia altra opció que passar entremig de la caixa enregistradora i la paret. L’home s’atansà a la senyora i amablement li demanà si s’havia de pagar. La senyora, vora la seixantena, respongué molt amablement també que eren 5 Euros però si tenia algun tipus de descompte (carnet de jubliat, estudiant,…) era la meitat, ademés l’advertí que els calés anaven a beneficiència pel manteniment de la catedral. Entre d’altres coses la senyora li comentà que feia ben poca la catedral havia estat restaurada i la restauració duta a terme per grans quantitats de diners donades mitjançant beneficiència. L’home després d’una breu conversa digué a la senyora que no duia diners però que no es preocupés que tard o d’hora tornaria. S’acomiadà afectuosament i seguidement marxà.

Mentre tornava a asseure’s al mateix banc del parc rumiava interiorment: “Li has dit una mentida, segurement deu ser pecat.” Més pecat deuen ser els 5 euros per entrar a la catedral li respongué el nou company del banc.  

[@more@]

This entry was posted in Escrits. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cosa de pecats.

  1. Frederic says:

    Doncs sí, és més pecat cobrar per entrar a la “casa de Deu”, no? Ara a Girona també els ha donat per aqui i cobren 3 euros per entrar. No és que tingui la necessitat d’anar a l’esglèsia (ja saps) però la catedral de Girona és un edifici únic a Europa i m’agradava molt refugiar-me a l’estiu per fugir de la calor. Ara ja no ho puc fer per l’avaricia de l’Esglèsia per que bé s’haurà de pagar l’enterrament del Papa, no?

  2. isnel says:

    En Fredeic m’ha “trepitjat” el comentari. I mira que em volia ben desfogar, per això de fer pagar a la catedral de Girona. Bé, de fet ja ho he fet en altres llocs fins i tot més públics (je). De totes maneres, Frederic, els dilluns es pot entrar sense pagar. I quan fan missa, també. I si tens meys de set anys, també. Però això no consola gens, ja ho sé, perquè et treuen la llibertat d’anar a visitar la comtessa Ermessenda quan vols, i la cadira de Carlemany, i el petit falcó de pedra que recorda la llegenda del Cap d’Estopes, i l’enorme nau… aiiiiii

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *