Consells per córrer una marató

Bé, fa quasibé una mica més d’un any i mig jo portava uns 15 anys sense fer esport. Mai havia corregut, ni m’havia cridat l’atenció. A més a més, vaig començar a córrer gràcies a Pokemon Go. Com més camines, més punts et donaven. Arrel de caminar, després vaig fer-ho corrent i em vaig acabar enganxant. Ahir vaig acabar la meva primera marató (L’havia de córrer l’any passat, ja estava apuntat, però ma germana es va casar el dia abans),

Alguns conells coma aprenent:

  1. Els mitjons són importants, sinó en compres de córrer, et poden agafar llagues o bombolles als peus.
  2. Les bambes són també importants. Massa ajustades no va bé, almenys a mi faig servir talla 43.5, quan abans tenia 42.
  3. Exercicis d’estiraments abans i després són importants, especialment quan et prepares per fer distancies llargues. A més a més, per la lesió del genoll del corredor (em va passar just un mes i mig abans de la marató), cal fer exercicis per enfortir els muscles de la cadera. És molt important ja que la lesió no és del genoll! IT band.Us recomano que feu els exercicis que diu aquest video. Ho dic per experiencia. Em va marxar en una setmana i vaig oder córrer la marató, quan hi ha gent que els dura mesos o anys!
  4. Acabar una marató o mitja marató, no és fàcil. Cal fortalesa física, preparació i sobretot mental. Si hom està preparat, podrà acabar.
  5. La preparació (entrenament) és IMPRESCINDIBLE. Jo treballo 4 dies 10 hores i només podia etrenar 3 dies a la setmana. És possible amb tres dies a la setmana (evidentment no espereu miracles de temps – jo vaig acabar en 4 hores i 29 minuts). Sobretot els 3 o 4 mesos previs abans de córrer la marató, cal seguir un pla d’entrenament, anar progressivament incrementant els kilometres per setmana. Fins a arribar als 30/32 en un dia, unes 4 setmanes abans.
  6. Tapering abans de la marató també és necessari i important. Cal que els múscles es recuperin, de tant d’entrenament.
  7. El dia de la marató el que més em va funcionar va ser el seguent: SURT I GAUIDEIX!!! Vaig fer la marató corrent i una marató de xocar les mans amb criatures que hi havia i adults. La marató de Dublín em va captivar (ja estic aountat per la del 2019 🙂 ) tot i ser un pel difícil, degut a les pujades, però és meravellós l’ambient de la gent i el suport. Teniu-ho en compte i aunteu-vos a una marató on hi hagi suport, creieu-me que us ajudarà a tirar endavant quan les cames afluixin.

Ànims a tothom i espero que gaudiu de la marató!

This entry was posted in Coses meves. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *