Carta al diari.

Avui m’han publicat la meva primera carta al director escrita a un diari irlandes. Estava llegint el diari al autobus de bon mati i m’ha fet gracia i tot, la veritat es que no pensava pas que me la publicarien, veure’m si tinc resposta. Us n’adjunto la traduccio al catala, val a dir que la vaig escriure en cinc minutets a la feina, sense ser massa conscient que me l’ha publicarien, si n’arribo a ser mes l’hagues polit un xic mes (El titol me l’han canviat ells, crec que havia posat quelcom com ara "DEMOCRACY" (Democracia en angles), pero hi han posat, VOTE FOR IT (Vota per aixo – vota-ho), no se pas perque, suposo perque el titol el vaig posar en el titol del correu electronic i no al text :

" El darrer cap de setmana vam poder veure com el poble de Montenegro obtenia la seva llibertat. Crec que seria una bona pregunta per tothom qui creu en la democracia: Quan permetra el Regne Unit un referendum a Irlanda del Nord, Escocia o Gal.les? Quan permetran Espanya o França un referendum a Catalunya o el Pais Basc? O per exemple França amb Corsega? De qualsevol manera la meva enhorabona al poble de Montenegro. Tota una lliço de democracia que alguns paisos de la Unio Europea haurien d’aprendre."

Josep Arnau, by e-mail.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Carta al diari.

 1. Quin diari es? Espero que sigui l’Irish Independent! Es el mes facil de llegir amb el seu nou format; perque amb l’Irish Times necessites una taula, es impossible llegir-te’l sencer sense deixar-t’hi els braços en l’intent!
  Quina rabia em fan aquets diaris inmensos.

 2. JosepArnau says:

  Marc, al segle XXI els mes “llegits” son els de franc. Jo compro l’Irish independent pero no cada dia, pero aixo la vaig enviar al Metro, aixi m’assegurava de que la llegia jo mateix.

  Estic d’acord amb tu que els diaris de llençol agobien, tot i aixo l’Irish Times es el de mes qualitat.

  Salut.

 3. Jo sempre he estat mes de l’Independent. I aixo que un excompany de pis em va dir que el Times era mes irlandes, pero un diumenge el vaig comprar i em va semblar que era un diari angles. Hi havia molts anuncis de viatges on els preus eren en lliures esterlines; semblava com la versio irlandesa d’un diari angles.

 4. JosepArnau says:

  Be, el diumenge el que passa es que no es l’Irish Times, sino el Sunday Times (es el que compro els diumenges), el qual quasi tot es britanic, sobretot els totxos de suplements que donen. Tanmateix, sobretot entre setmana, es un diari que esta molt be, si fos en format normal el compraria mes sovint. Jo per questio de temps, el diari l’acostumo a llegir al bus, i ja saps el mega espai que hi ha als busos de Dublin.

 5. Enhorabona, m’alegro de veritat que t’hagin publicat aquesta carta al director perquè el contingut és súper bo i súper independentista. A veure si la gent va agafant consciència a tota Europa que hi han pobles que encara no poden autodeterminar-se i autogestionar-se. Clar que mentre tinguem representants a les institucions com els que tenim: Arthur Mas & Zapateru, Duran y Lérida, Sir Albert Fernández Days, etc., anem bé. Fins aviat, company i SALUT!!!!! i NO a l’Eztatú.

 6. frederic says:

  informa’ns de si s’aixeca pol.lémica!

 7. Unmei says:

  Felicitaaaats per la carta!!!!

  El dubte es, la vas enviar en angles no??

  PD: Be ja veus que he tornat a l’activitat “blocaire” !!!!!

 8. JosepArnau says:

  Frederic, ni ahir ni avui hi ha hagut polemica, deu siguer que la opinio majoritaria opina el mateix, no se pas…

  Jordi, tens tota la rao, pero cada cop anem a mes. NO a l’estatus si a l’Estat catala.

  Unmei, tema idioma ho dius de broma oi? En quina llengua sino? De moment el meu gaelic encara no es prou bo (esta a anys llum) per escriure una carta al diari.

 9. JosepArnau says:

  Xavi! What’s up? Fa temps es cert. Ja saps que se’t espera per aqui dalt al voltant del 12 de juliol, no cal que digui perque oi?

  Salut.

  P.S: Et funciona el mobil encara? Si de cas et truco aviat o parlem pel msn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *