Cap a Rússia

Si tot va bé, d’aquí a un mes aniré 10 dies a Finlandia, Rússia i Letonia. La veritat és que la situació de Rússia fa temps que m’interessa. En sentit polític surten notícies preocupants cada dos per tres. Avui en una manifestació de protesta contra el govern de Putin, a banda de no permetre-la, han detingut momentàniament, a un dels pocs líders de la oposició a Putin, el famós jugador d’escacs Kasparov. Ahir, un dels mega milionaris russos, en aquest cas des de l’exilia a Londres, comunicava que s’acosta una revolució a Rússia. No pas comunista, sinó per enderrocar el règim de Putin. Berezovsky té una fortuna estimada de £800m ($1.4bn) i assegura estar donant suport financer a l’èlit Rússia per a que forcin la sortida del líder rús del poder. Una sortida, que si cal (sic) “Llavors, desafortunadament, no puc pas dir que aquesta revolució es farà sense sang. Però us diré –passarà 100% segur,”(…), portarà encara més sang a Rússia i rodalies (Txetxènia,…).

 

Això tant sols és ahir i avui, cada dia les notícies són de por. Recordar, per exemple, l’enverinament d’Alexander Litvinenko fa tant sols uns mesos, per la perillositat del que pogués dir. O bé el continu assassinament de periodistes russos que tant sols intenten fer la seva feina, narrar el que els seus ulls veuen.Com és el cas de la famosa periodista Anna Politkovskaya assassinada fa ben poc. O de les monstruoses atrocitats dutes a terme per l’exercit rus a Txetxènia, entre d’altres vaja. El panoramoa rus no pinta pas bé, tal i com avui ha estat, pinta la cosa ben moguda. Putin prepara la successió i el que té més papers d’assolir-la, en qüestió de no massa temps, és el minstre de defensa, un bon element també. [@more@]

Estic llegint uns quants llibres sobre Rússia ben interessants. El de la periodista  Politkovskaya sobre Putin i el seu règim, també “Blowing up Russia. The secret plot to bring back kgb terror”, escrit per Livinenko i l’historiador Yuri Felshtinsky i encara per estrenar tinc, “Black earth. Russia after the fall” d’Andrew Meier, el qual ha de donar una visió de l’actual Russia en els entit més social i no tant polític.

Bé, ja faré algun post més sobre Rússia abans de marxar. Encara he d’aconseguir el visat, però estaré pel país dels mil llacs, per Rússia (el que més, amb St Petersburg i Moscou) i la tornada cap a Dublín des de Riga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Cap a Rússia

 1. Montse C. says:

  Caram, quina sorpresa!!
  De fet, el tema Rússia no m’atrau massa, pel moment. No hi estic tampoc massa ficada.
  És una experiència nova.
  Ja m’explicaràs què tal!!

 2. roser says:

  la situació política a rússia és un misteri total per occident. el que sabem és poc i mal explicat. jo també he llegit articles de la Politkovskaya. I tela. treure’n l’aigua clara és molt díficil i pràcticament sembla que visquin, ara com ara, envoltats per l’iron courtain.

 3. roser says:

  la situació política a rússia és un misteri total per occident. el que sabem és poc i mal explicat. jo també he llegit articles de la Politkovskaya. I tela. treure’n l’aigua clara és molt díficil i pràcticament sembla que visquin, ara com ara, envoltats per l’iron courtain.

 4. Huahuahua!! Això teu és impressionant! No pares nanu!! Però és que és un escàndol!!
  Espero que et serveixi la guia de Finlàndia.

 5. Huahuahua!! Això teu és impressionant! No pares nanu!! Però és que és un escàndol!!
  Espero que et serveixi la guia de Finlàndia.

 6. JosepArnau says:

  De moment encara a per la visa Montse, ja explicaré què tal.

  La veritat és que sí Roser, és un país ben misteriós, potser però, és un dels encants que té. En quant a política, l’aigua no està pas clara.

  Oi tant que l’estic fent servir la guia de Finlàndia! Mercès nano! A veure si et veig més sovint eh..

 7. ramon says:

  ei, Josep Arnau, des de la pàtria uns recordem en el vostre “exili”, especialment en un dia tan maco com avui!
  Una abraçada!

 8. Mikel says:

  De Rusia no sabrem mai la veritat , politicament funciona al nivell dels paisos mes tercermundistes d´africa i tot i que el pobre esta a la ruina hi ha milers de rusos que s´han forrat vilemnt amb especulacions i amb el petroli , desde el president del chelsea , al president del Alaves a molt i molts dels que no sabem ni els noms perque viuen amagats…. per cert…ahir es va morir el Yelsin , un altre cas curios a qui li em d´agrair la fi del comunisme pero que li podem criticar milers de coses…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *