Cal anar a missa de Cambrils el diumenge 22/8 a les 12h. a protestar!

Suposo que heu vist la sorprenent notícia de les misses de Cambrils, ja que el RACÓ CATALÀ en va informar molt bé.

Enrenou a missa, a Cambrils

• Un grup de castellanoparlants van protestar perquè no es feien celebracions eucarístiques en el seu idioma (??????? aquest periódico no informa bé! si que se’n feia en castellà, una de setmanal)
• El col.lectiu ha aconseguit el seu objectiu perquè el rector se n’ha anat de vacances (Totes les misses les fan en castellà ara els cabrons!!! )

ESTHER CELMA
CAMBRILS

El rector de la parròquia de Sant Pere de Cambrils, mossèn Ramon Blas Batet, és a Suïssa i els capellans que el supleixen, dos navarresos i un aragonès, diuen les 10 misses setmanals en castellà. Aquest és el resultat de la protesta que un grup d’estiuejants aragonesos, navarresos i argentins, van organitzar perquè només la missa del dissabte al vespre era en castellà.
Els fets van començar el mes de juliol, segons té registrat l’ajuntament. Es van originar amb la queixa dels aragonesos al rector, va seguir l’endemà amb murmuris durant la missa i responent en castellà els cants que s’iniciaven en català. I s’explica per Cambrils que hi va haver fins i tot alguna amenaça al rector.

Cartells i policies
Mossèn Blas, amb paciència de Job, va penjar cada dia una nota a la porta de l’església raonant que el més natural i recomanat era dir la missa en la llengua pròpia del país. Però cada dia mans anònimes arrencaven el cartellet. També s’informa a la porta de l’església que hi ha textos per seguir les lectures que es fan en català.
Per saber el que passava, el regidor de Governació, Jordi Savall (ERC), hi va enviar un policia local camuflat a observar i escoltar. "Teníem por perquè s’acostaven festes. En tres dies vam identificar els que protestaven. Era un grup de jubilats". Va arribar la festa de la Verge del Carme (16 de juliol) i els ànims es van calmar. ¿Miracle?
Mossèn Blas es troba en un congrés. Alguns diuen que fart de lidiar. "Algú acabarà dient que són coses dels comunistes", deia una velleta assenyalant la seu d’ICV, pràcticament tocant a la parròquia. A la taverna basca, davant l’església, hi ha tema per a la tertúlia. "Tant és si amén i al.leluia sonen igual en castellà que en català", diu un assidu. "El quid de la qüestió és que el rector anterior era més del gust dels aragonesos, amb sermons més conservadors", remarca un altre que n’està més assabentat. A la majoria tant els fa la polèmica, perquè expliquen sense rubor que no van a missa.

Davant la Pilarica
Ramiro Ordanza, aragonès de casta, sí que va a missa i li agrada que siguin en català. Però, aclareix: "Sóc de la Franja". No obstant, l’enrenou ha sorprès la major part d’aragonesos de Cambrils. "Si és que no podem sortir de casa", afirma una aragonesa que es diu Pilar. I afegeix: "Si vinguessin catalans a muntar-nos el Crist davant la Pilarica, s’armaria la de Sant Quintí".
Però, per ara, amb els capellans suplents, el conflicte ha minvat.

FONT: El periódico.
——————————-

-Doncs bé finalment TOTES LES MISSES són en castellà!

Concentració de protesta

L’impacte de la notícia ha creat prou impacte com perque certs moviments ciutadans hagin començat a organitzar viatges per aquest diumenge a Cambrils amb la intenció de de realitzar una concentració de protesta i boicotejar la missa de les dotze del migdia si aquesta no és en català com ho havia estat fins fa uns dies.

Mantindrem informats els nostres lectors en el cas que es confirmi el desplaçament. Mentrestant, podeu trucar al telèfon 93 530 96 35 o bé escriure un correu a assowebs@correu.vilaweb.com.

De mentres, si voleu encoratjar els capellans de la parròquia de Sant Pere de Cambrils per tal que es mantinguin fidels a la nostra llengua podeu trucar al 977 360 180.

[@more@]

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *