Batalla campal a Dublin.

Els aldarulls mes greus en 25 anys estan succeint ara mateix a la capital de Dublin. Era d’esperar, finalment ha ocorregut, pero la cosa ha arrivat a un punt de massa gravetat. Mai havia vist a Dublin, a la una del migdia d’un dissabte, tot, absolutament tot tancat, en el seu carrer principal i carrers adjacents. Tot ha començat a O’Connell Street aquest mati, quan s’esperava una manifestacio pel carrer principal de Dublin per part dels unionistes.Eren un miler arrivats del nord d’Irlanda per tal de desfilar provocativament per Dublin. Perque ens entenguem, es com si un grup d’espanyolistes pretenguessin manifestar-se per la Rambla de Barcelona i Plaça Catalunya.Finalment als unionistes ni se’ls ha vist el pel, els provocadors no han desfilat, els irlandesos els ho han impedit barrant el pas del lloc per on havien de transitar i creant greus alderulls.

Els resultats, com a minim: Tres Gardai (policies irlandesos) ferits (dos d’ells al cap a causa del llençament de coets i petards) i portats al Mater Hospital de Dublin juntament amb un periodista de la RTE (Radio i televisio publica irlandesa); ciutadans ferits (he estat parlant amb alguns d’ells); el carrer principal de compres i molts dels carrers adjacents; absolutament bloquejats degut a la violencia (aqui son les 16:00 p.m i la violencia encara segueix); destruccio de molta part de l’immobiliari public i privat, aixi com del material d’obra que es feia servir per a arreglar aquest carrer principal; barricades als carrers; incendis de neumatics i d’altres materials; robatoris i saquejos en varies botigues (que jo hagi vist i gravat, una de calçat esportiu i roba esportiva i una de calçat, tot i estar tancades la gent ha trinxat els vidres i ho han saquejat tot. A banda d’un Spar on estava comprant un entrepa i la gent sortia de la botiga a riades i sense pagar, poc despres han tancat la botiga), llençament de tota mena d’objectes (ampolles de vidre, rocs, tanques metal-liques,…) i coets contra la policia, el transport public no ha funcionat en tota l’estona i com a minim fins ara 12 persones detingudes.

El govern irlandes va autoritzar una manifestacio absolutament provocativa, eren plenament conscients del que podia passar. Per mi, a banda absolutament de condemnar la violencia (tant de la gent del poble com de la policia que tambe n’hi ha hagut i força; per exemple al voltant de les dues a davant de la GPO (General Post Office – Correus), lloc on es van atrinxerar els revolucionaris durant el la setmana santa del 1916, els manifestants han decdidit a aturar-se i seure tothom al terra. La policia ha envestit brutalment, fins i tot contra gent bastant gran d’edat, aixo que haurien de protegir el poble, en canvi qui protegien era als unionistes que finalment no han ni tant sols aparegut.), culpibilitzo plenament el govern irlandes del que ha succeit.

.

[@more@]

Les sirenes segueixen sonant, no se pas com acabara ja que la gent cada cop beu mes, tot i que "suposo" que el gros ja ha acabat. Nomes se que el crit que se sentia mes era: "Amunt I.R.A", tambe que d’aqui a un temps tindrem una altra provocacio: La reina dels veins, posara els peus al sud de l’illa despres de moltissims anys.

Dema posare fotos meves, les d’avui son dels mitjans de comunicacio.

Per a mes informacio:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/4750576.stm

http://www.sky.com/skynews/article/0,,30100-13510750,00.html

www.unison.ie

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Batalla campal a Dublin.

  1. frederic says:

    Déunido! Jo pensava que els unionistes eren els que volien una Irlanda unida independent d’Anglaterra, així que és a l’inrevés?
    On anirà a petar el món? Quina culpa tenien les botigues? El que comença com una afrenta política acaba en gamberrisme pur, no?

  2. júlia says:

    Gràcies per la informació, les notícies dels telediaris aquí són sempre incompletes, subjectives i força pocasoltes. El que em preocupa -quan passen aquestes coses- són aquestes degeneracions dels fets, robant, cremant botigues i coses així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *